Sunday, July 20, 2008

Vil Google snart være historie?


I gamle dager, det vil si 7-8 år siden, var Alta Vista den søkemotoren alle brukte. Den var verdsatt til milliarder av kroner og pilene pekte bare oppover.

Så kom Google, sendt ut på internett fra en garasje i USA. Det tok ikke lang tid før Alta Vista var historie. Jeg gad vite hvem som bruker Alta Vista i dag.


Nå spørs det om ikke det samme kommer til å skje med Google. Enhver som bruker Google ser at søkemotoren presenterer de samme web-sidene gang etter gang på de tre første sidene. Mye mer relevante hjemmesider ender ofte opp på side 20 eller 30 hos Google - hvis de presenteres i det hele tatt.

Dette har garantert blitt observert av flere. Det skulle ikke forundre meg om noen i det stille jobber med en ny søkemotor som vil gjøre det samme med Google som Google gjorde med Alta Vista - sende søkemotoren på skraphaugen.

3 comments:

  1. Hvis man får opp flere sider med ikke-relevant informasjon, så har man rett og slett ikke googlet riktig.

    Dessuten finnes det nettsteder som nærmest ikke finnes i søkemotorene, fordi menneskene som har laget sidene ikke har gjort nok for å søkemotoroptimalisere de. Det å si at de ikke finnes blir jo kanskje litt feil, men de rangerer iallefall veldig veldig lavt.

    ReplyDelete
  2. Den imponerte ikke meg så veldig mye, men den kan bli veldig bra på sikt... Likte veldig godt den katalogiseringen de brukte av treffene... Men den måp bare treffe litt mer først... ;)

    ReplyDelete
  3. Jeg tror nok ikke Google stuper på lik linje som Altavista. Google har kommet for langt i jobben med søkeordoptimalisering, AdSens kontakter osv.
    Tenk bare så mange som har "knyttet" seg til Google via AdSense..
    Dessuten så er ikke altavista så død som du skal ha det til. Mange bruker fortsatt altavista. Mener jeg da.

    Men spennende kan dette bli. Og det kan heklt klart bli konkurranse. Når flere av de flinke medarbederene i Google nå går ut og bygger opp Cuil.com, så kan det bli spennende. Kanskje vil de få frem bedre treff osv. Men jeg tror ikke de vil skyte i fra Google med det første.

    Men bra med konkurranse. Da kommer også Google med nye, spennende funksjoner.

    ReplyDelete