Wednesday, November 19, 2008

Stoltenbergs idiotiske påstand



I spørretimen på Stortinget i dag gjentok statsministeren det han har sagt så mange ganger tidligere: Høyre er kun opptatt av å gi skattelettelser til de aller rikeste i dette landet.

Påstanden er idiotisk. Den går selvsagt hjem hos de mindre begavede blant oss, nemlig velgergrunnlaget til den rød-grønne regjeringen. Det er nok også det som er grunnen til at statsministeren ved enhver anledning messer dette budskapet. Statsministeren vet meget godt at hans velgere ikke evner å produsere de nødvendige motforestillingene som skal til for å gjennomskue vrøvlet.

Noen burde forlange at statsministeren forklarer hvorfor Høyre kun skulle være opptatt av å tilgodese rikfolket, og det på bekostning av vanlige arbeidere. På hvilken måte ville det gavne Høyre å kun favorisere de med store formuer? Antall personer som tilhører de aller rikeste er ikke stort nok til å kunne gjøre Høyre til landets største parti.

Det banale faktum er med andre ord at statsministerens påstand blir latterlig ulogisk. Helt håpløst ville det være for Høyre å drive politikk kun for å tilfredsstille en gruppe som tross alt er en minoritet.

Statsminister Stoltenberg vet naturligvis dette, men han vet også at majoriteten av velgerne hans ikke er de mest begavede blant oss. Derfor fortsetter han å messe budskapet.

No comments:

Post a Comment