Friday, February 20, 2009

Redaktøren er politiker




I årevis har redaktøren for avisen Nordlys i Tromsø hatt klippekort til debatter i Nrk. Kanskje er det ARK-mentaliteten som fortsatt er så sterk på Marienlyst at de mer eller mindre autmatisk ringer Ap-redaktøren i nord. Etter gårsdagens sending i RedaksjonEn håper jeg Nrk har forstått at det er bortkastede penger å kjøpe tur-retur billett til redaktør Amundsen i Tromsø.

Maken til pinlig opptreden av en medieperson er det sjelden man ser. Mens de andre debattantene presenterte analyser, tok redaktøren for Ap-avisen i nord på seg rollen som politisk forkynner. Redaktør Amundsen mente at Storbergets flause i justisdepartementet kun var et arbeidsuhell. Saken var så lite viktig, mente Amundsen, at den ikke var nødvendig å diskutere i hele tatt. I stedet burde vi snakke om hvor godt vi har det her i landet, takket være den glimrende rød-grønne regjeringen (sic).

Jeg har alltid ment at journalister/redaktører bør være politisk uavhengige. For å ivareta uavhengigheten sin, bør de heller ikke stemme ved valg.

Jeg håper de som leser avisen Nordlys forstår at redaktøren for avisen er politiker. Uhildet journalist med evner for objektiv analyse er i hvert fall Amundsen ikke.

No comments:

Post a Comment