Monday, March 2, 2009

Tips BBC og CNN om veistandarden i Norge



Aftenposten fortjener ros fordi de i lengre tid har rettet søkelyset på den elendige veistandarden vi har her i landet - for eksempel:
Norsk veistandard på bunn i Europa


En som har lest Aftenpostens veireportasjer er samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Hun sier seg enig i at veistandarden er elendig og viser til at
13. mars legger hun frem Nasjonal Transportplan som skisserer veivalgene i norsk samferdselspolitikk de neste ti årene. Navarsete lover et krafttak for vei og jernbane. Hun sier at oljen har ødelagt for veiutbygging.

Vi bør gi Navarsete en sjanse. Men hvis det som legges frem er mer intetsigende svada, foreslår jeg at så mange som mulig tipser BBC-World og CNN (gjerne også tysk fjernsyn) om galskapen i Norge. Ha som innledning til emailen at dere fraråder turister å besøke Norge på grunn av elendig veistandard og farlige veier. Det vil nok vekke oppsikt og sannsynligvis resultere i reportasjer.

En annen mulighet er å lage korte videosnutter av veiene og laste dem opp hos YouTube. Noen eksempler her: Bedre veier nå.

Uteblir turistene kan vi håpe at politikerne omsider vil våkne.

No comments:

Post a Comment