Friday, April 3, 2009

Grisete arbeiderpartimenn




Skattebetalerne, det vil si du og jeg, har tatt regningene for Kjell Inge Røkke. Daværende næringsminister, Dag Terje Andersen, ga partivennen Røkke en milliardgave fra det norske folk. Det ble kalt for investering. Så langt har staten tapt 3,4 milliarder kroner på investeringen i Røkke-selskapet. Nå er Røkke på ferde igjen. Han bruker selskapet staten investerte i som søppelkasse for å redde seg unna pengemangel i Aker-konsernet. Staten sitter passivt og ser på.

Eksanalytiker Kjell Erik Eilertsen uttaler seg aldri offentlig etter å ha sluttet som analytiker.

- Men dette er såpass ille at har man et snev av samfunnsinteresse og følelse av samfunnsansvar kan ikke slike hendelser stå uten kommentar, sier han til Dagens Næringsliv.

Eilertsen mener Aker hadde vært insolvent uten det han kaller de to redningspakkene fra Staten, aksjekjøpet ifjor, og gårsdagens salg av aksjer i fire selskaper til Aker Solutions.

- Aker hadde vært på felgen. Vi skal ikke se bort fra at Aker en gang til neste år ville ha havnet i skifteretten. Grunnen til at det ikke skjer, er at skattebetalerne har tatt regningen, sier Eilertsen, og legger til:

- Jeg tror ikke Dag Terje Andersen har skjønt hvilket selskap han investerte i. Enten var det dumskap, mangel på vurderingsevne, i beste fall en gedigen feilvurdering eller rett og slett korrupsjon. Regjeringen sitter passivt og ser på at Aker bruker Aker Solutions som en søppeldunk.


Les også dagens lederartikkel i Dagens Næringsliv.

No comments:

Post a Comment