Saturday, February 28, 2009

Noen har snakket sammen



Ingen slår Dag Terje Andersen (Ap) når det gjelder å pøse ut av dine og mine skattepenger og gi dem bort til en av Norges aller rikeste menn – Kjell Inge Røkke. I juni 2007 sørget Anderesen for at staten kjøpte aksjer i Aker Kværner for 4,8 milliarder kroner. Nå er tapet på disse aksjene 3,6 milliarder kroner. Mens svenskene som kjøpte samtidig sikret seg mot tap. Det gjorde ikke den dumme Andresen.

....Men svenskene som kjøpte aksjer samtidig, har sikret seg mot tap. (Det gjorde ikke den dumme staten). Saab og Investor ab, som kontrolleres av Wallenbergfamilien, ble nemlig med på handelen på betingelse av at de ikke skulle tape på handelen.....

...Wallenberg fikk en opsjon som gjør at de kan selge aksjene til minst 160 kroner per stykk i 2011. Familien er dermed sikret mot tap. Det er ikke staten – staten må derimot være med og betale for at Wallenberg er sikret....


...Spurte ingen: Hvorfor Røkke ville selge?????...

Les mer her: kommentar.no

Snikislamisering




Harald Stanghelle i Aftenposten syntes Siv Jensen var grisete. Kanskje det nå er på tide for Stanghelle å skrive en ny kommentarartikkel i Aftenposten, samt valfarte til ymse TV- og radiostudioer med en liten endring i sine politisk-korrekte synsninger?

Jeg forutsetter nemlig at han leser sin egen avis, aftenposten.no



Den manglende integreringen har de fleste etter hvert erkjent. Den såkalte «islamfrågan» er et langt mer betent tema som få vil ta i: Hvordan konservative muslimer opptrer som «tankepoliti» for å regulere folks, i særdeleshet kvinners liv, bort fra alt svensk. At gutter og jenter ikke kan leke eller ha svømming sammen, jenter presses til å gå med hijab og at vold og tvang er en del av barneoppdragelsen.

En fersk rapport fra Forsvarshøgskolan peker på slike tendenser, og er høylytt omfavnet av Siv Jensen. Kritikken mot rapporten har derimot vært massiv fra flere forskere og lokalpolitikere.

Journalist og forfatter Lars Åberg har fulgt Rosengård tett i 20 år, og forstår ikke oppstusset.

- Jeg skrev om tankepolitiet allerede for fem år siden, men fikk smekk på fingrene. At alt dette forekommer er vel kjent. Men også denne rapporten blir avfeid, så slipper vi å prate om det følsomme islamspørsmålet nå også, sier han.

Ali Ibrahim er Sveriges eneste kommunalt ansatte imam. Hans jobb er å være bindeledd mellom muslimske foreldre og et samfunn de ofte hverken forstår eller vet noe om. Han prøver å hjelpe foreldrene til å finne balansen mellom svenske verdier og det strenge livet hjemme.

- Noen lytter. Andre tviholder på tradisjonen og tvangsgifter barna med søskenbarn, fastslår han.

Friday, February 27, 2009

Finansminister uten oversikt


















Samme år som Oljefondet har tapt svimlende 327 milliarder kroner, fikk fondets sjef Yngve Slyngstad 11 millioner kroner i lønn og bonuser.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) er ansvarlig for oljefondet, men visste ikke at sjefen der tjente hele 11 millioner kroner i fjor. dn.no

Heller moms enn nynorsk


Hverken Aftenposten eller VG vil tillate sine journalister å skrive nynorsk. Heller moms enn nynorsk, har ansvarlig redaktør Bernt Olufsen i VG uttalt. Grunnen til at disse to avisene ikke vil tillate nynorsk, er neppe at de ikke liker språket. Forklaringen er VG-lesernes manglende evne til å forstå nynorsk, og i Aftenpostens tilfelle - lesernes fordomsfulle holdninger.

Som all vet, de trykte avisene mister tusenvis av lesere - og de vil miste enda flere kjøpere i månedene og årene som kommer. Jeg for min del kan knapt huske sist jeg kjøpte en avis. Likevel vil jeg hevde at jeg er enda mer orientert i dag enn da jeg daglig måtte kjøpe og lese for eksempel Dagbladet. Forklaringen på manglende behov for trykte aviser er særlig internett, men også utallige fjernsyns- og radiokanaler.

Intet er så gammelt som avisen fra i går, heter det. De få gangene jeg har en trykt avis mellom hendene, sitter jeg derfor med en følelse av at jeg bruker tid på gammelt stoff. Jeg vet at avisen jeg holder, ble skrevet dagen før og trykket sent på kvelden eller midt på natten. Med andre ord - foreldet informasjon.

På internett, derimot, kan jeg innhente ferske nyheter fra hele verden, og jeg gjør det når det måtte passe meg. Men det aller viktigste er vissheten om at nyhetene jeg leser er ferske og at de kontinuerlig oppdateres.

Majoriteten av det norske folk gjør det samme – derfor går opplagstallet for de trykte avisene tilbake.

Neste gang du står i kassakø i butikken, legg merke til hvem som plukker med seg aviser fra stativene, særlig VG. Du vil da se at det er eldre menn og kvinner som knapt vet hva en datamaskin er. Internett er noe de kun har hørt om. Disse menneskene er vandt til at artiklene i VG er korte og har et enkelt språk. Innholdet må være lettfattelig og ligge innenfor et begrenset ordforråd. Dette er kjerneleseren av VG og avisen tør ikke å ta sjansen på å miste denne kundegruppen ved å tillate artikler på nynorsk.

I kassakøen vil du også se sportsfantastene. Ofte er dette menn med ølvom og rørleggersprekk som har handlevogna full av potetgull, øl og cola. Disse plukker ofte med seg VG fordi avisen kjenner klientellet og derfor satser stort på sport. Hadde disse sett artikler i VG skrevet på nynorsk, hadde de neppe forstått hva som var skrevet. VG tør ikke miste denne gruppen heller - selv om surfing etter porno ofte har lært disse mennene å bruke internett, og mest trolig vil de ende opp med å lese sportsartiklene på nettet i stedet for å kjøpe avisen. Derfor jobbes det febrilsk med å gjøre VG-nett så stort som mulig.

Jeg tror at både VG og Aftenposten om ikke så altfor lenge vil tillate nynorsk på nettet. I den trykte utgaven av avisen, derimot, kommer vi neppe til å se det språket som kjerneleseren enten ikke kan forstå eller fordomsfullt misliker.

Tuesday, February 24, 2009

Fortjener Høyanger millionhjelp?




Høyanger kommune vil få både omstillingsmidler og skjønnsmidler, lover kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa. tv2.no

Naturligvis! Millionene flommer lett når storsamfunnet har problemer. Da er det mye lettere å gi blanke blaffen når en hjelpesløs 90-åring i Høyanger har problemer.

Meteorologene spår og spår




Meteorologene vil så gjerne være vitenskapsmenn, de liker ikke å høre at de spår været. De observerer, måler, beregner og formidler et vitenskaplig fundert resultat. Dermed basta!

Vi observerer også og ser at de spår feil - igjen og igjen. Som for eksempel her i Oslo i dag. De meldte om sol - er det noen som har sett den?

Mange ganger tidligere denne måneden har meteorologene gjort samme tabben - spådd sol i Oslo, mens det vi fikk var tåke og i noen tilfeller snø.

Jeg beklager meteorologer: Det er langt igjen før dere blir tilnærmet vitenskaplige. Dere er nok fortsatt spåmenn og spåkvinner.

Monday, February 23, 2009

Stanghelles griseri var kanskje ikke så grisete likevel?




Når hele det politisk "korrekte" Norge går i strupen på Frp, så er det to forhold man overser. For det første at muslimen og venstrepolitikeren Abid Raja gikk ut og roste utspillet:

– Frp har truffet spikeren på hodet når det gjelder hovedproblemstillingene. Det er ikke mange politikere som har turt å snakke realiteter, så jeg vil gi ros til Frp, sier Raja.

Han deler langt på vei bekymringen i deler av innvandrermiljøene.

- Det gjelder gettoer og indre justis. Vi ser en utvikling av parallelle samfunn. Og det er en økende tendens til indre justis i innvandrermiljøer, mener Raja til Aftenposten. Vox populi


Synseren over alle synsere, Harald Stanghelle i Aftenposten, som kommenterer Jensens utspill om snik-islamisering, mener Jensens utspill var ganske grisete. Kanskje Stanghelle bør komme seg litt mer ut av kontoret sitt og alle studioene han frekventerer og faktisk prate med vanlige folk? Vet Stanghelle hvor Groruddalen er, for eksempel?

Ingen muslimer i Holmenkollen




Forsker har forståelse for Siv Jensens utsagn om snikislamisering. Utenriksminister Jonas Gahr Støre, derimot, stilte seg helt uforstående til Jensens påstander i Nrk's Dagsnytt18 sin sending, mandag. Støre har åpenbart ikke merket noen problemer i området rundt sin millionvilla i Holmenkollen.


Forsker Inger-Lise Lien ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) har forståelse for den frykten FrP-formann Siv Jensen føler på og utbasunerer om «snikislamisering» av Norge.

I innvandrermiljøene finnes det krefter som ønsker stadig større grad av islamisering. Det finnes de som mener at det norske samfunnet er umoralsk og vil beskytte sine barn mot dette. Siv Jensen har rett i det, sier Inger-Lise Lien til
Dagbladet.no.


- Maktbalansen mellom de ulike kreftene i miljøene er vanskelig å bedømme. Vi mangler skikkelige studier om hvordan dette utvikler seg i bydeler med store innvandrergrupper, som i Groruddalen og på Holmlia, sier Lien.

Hva har Per-Kristian Foss gjort for Oslo?




Per-Kristian Foss topper nominasjonslisten i Oslo Høyre. Heldigvis var det Michael Tetzschner som vant kampen om tredjeplassen på Oslo Høyres stortingsliste med 108 stemmer, mot Inge Lønnings 73. aftenposten.no

Det jeg derimot undres over, er hvorfor Per-Kristian Foss topper listen. Denne mannen har sittet på Stortinget for Oslo Høyre siden unionsoppløsningen - men hva har Foss egentlig gjort for Oslo?

Jeg forsøkte å søke (google), men fant ingenting av betyding. Andre representanter på Stortinget fra distriktene kjemper for sine fylker og landsdeler. Foss, derimot, behøver åpenbart ikke gjøre noe som helst for byen vår. Dårene i Oslo Høyre velger ham likevel til topplass på listen.

For et merkelig partilag Oslo Høyre er!

Hykleriske Venstre




Venstre mener at Siv Jensens utspill om snikislamisering viser at et bredt borgerlig samarbeid er umulig.

Som om det var Siv Jensens utspill denne helgen som fikk Venstre til å bestemme seg for det. Faktum er at Venstre hele tiden har nektet å samarbeide med Fremskrittspartiet. Takket være Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre sitter Stoltenberg trygt og vil mest sannsynlig fortsette som regjeringssjef også etter valget. Igjen - takket være Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre!

Jeg for min del foretrekker Fremskrittspartiet . Men jeg hadde heller stemt på Arbeiderpartiet fremfor en koalisjon av Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre. Skulle disse tre partiene rotte seg sammen uten Fremskrittspartiet, bør vi se det som vår plikt å kjempe mot denne koalisjonen like mye som vi kjemper mot sosialistene. Årsaken er helt enkelt at tre partier som ikke engang er i stand til å sette seg ned og forhandle med et fjerde parti, har derved stadfestet at de ikke er kvalifisert til å styre landet.

Friday, February 20, 2009

På tide Obama holder munn!


















Det var på tide noen fortalte president Obama at han må slutte med all negativt prat han har foret USA og verden med etter han ble president. Vi trenger ikke bli fortalt igjen og igjen at verden er inne i en økonomisk krise og at det trolig blir verre før det blir bedre. Vi vet det!

Hvor ble det av presidentkampanjens slagord - We can do it?

Now, former President Clinton says he thinks President Barack Obama should talk more optimistically about the prospects that the nation will recover from its current deep economic woes.

Bill Clinton: Talk optimistically on economy

Redaktøren er politiker




I årevis har redaktøren for avisen Nordlys i Tromsø hatt klippekort til debatter i Nrk. Kanskje er det ARK-mentaliteten som fortsatt er så sterk på Marienlyst at de mer eller mindre autmatisk ringer Ap-redaktøren i nord. Etter gårsdagens sending i RedaksjonEn håper jeg Nrk har forstått at det er bortkastede penger å kjøpe tur-retur billett til redaktør Amundsen i Tromsø.

Maken til pinlig opptreden av en medieperson er det sjelden man ser. Mens de andre debattantene presenterte analyser, tok redaktøren for Ap-avisen i nord på seg rollen som politisk forkynner. Redaktør Amundsen mente at Storbergets flause i justisdepartementet kun var et arbeidsuhell. Saken var så lite viktig, mente Amundsen, at den ikke var nødvendig å diskutere i hele tatt. I stedet burde vi snakke om hvor godt vi har det her i landet, takket være den glimrende rød-grønne regjeringen (sic).

Jeg har alltid ment at journalister/redaktører bør være politisk uavhengige. For å ivareta uavhengigheten sin, bør de heller ikke stemme ved valg.

Jeg håper de som leser avisen Nordlys forstår at redaktøren for avisen er politiker. Uhildet journalist med evner for objektiv analyse er i hvert fall Amundsen ikke.

Thursday, February 19, 2009

Kong Salomo og Jørgen Hattemaker




Husker dere alle kravene om at Eivind Reiten burde gå av som øverste leder i Hydro?
Husker dere at Jan Reinås valgte å fratre stillingen som styreleder i Norsk Hydro etter press fra næringsminister Dag Terje Andersen og statsminister Jens Stoltenberg? Husker dere Johan Fredrik Odfjell som venstresiden (hvor særlig Jan Bøhler var aktiv) fikk hindret i å bli styreleder i Statoil?


Det finnes mange eksempler på at toppledere har måttet forlate sine stillinger, enten frivillig eller på grunn av press.

I justisdepartementet forsøkte statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik seg med et kuppforsøk, der de på udemokratisk vis fosøkte å få innført bruk av hijab som en del av politiets uniformer. dagbladet.no

Øverste ansvarlig for justisdepartementet er Knut Storberget. Øverste sjef for regjeringen er statsminister Stoltenberg. Er det noen som tror at disse vil praktisere de samme reglene som gjelder i næringslivet og frivillig fratre sine stillinger?

Stoltenberg bør gå av




Politidirektoratets positive innstilling til hijab skal ifølge NRK ha vært drevet igjennom av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik. Astrid Aas-Hansen og Hadia Tajik framstilte det som at hijab-forslaget var forankret i ledelsen i Justisdepartementet og hos Storberget selv. dagbladet.no


6. februar ble det avholdt et møte i Justisdepartementet, der Tajik og Aas-Hansen blant annet møtte sentrale innvandringspolitikere i Arbeiderpartiet samt representanter for SV og Senterpartiet. Storberget var ikke til stede.

En av deltagerne på møtet beskriver det overfor Dagbladet som «et kuppforsøk», der krefter i partiet og regjeringen forsøkte å vinne gjennom en sak før den hadde vært oppe til en bred debatt.


- Hvis departementet drives uten statsrådens viten og styring, er det jo ikke bruk for ham. For det andre, hvis statsråden har kolleger som tar seg til rette på dette viset, må han fjerne dem umiddelbart. Dette vitner om en selvtillit blant rådgiverne hans som er større enn forstanden, sier Fremskrittpartiets Ellingsen til avisen.

Det mest skremmende ved denne saken er spørsmålet om det finnes tilsvarende saker hvor ansatte i departementene har tatt seg til rette på denne måten. Hvis noe tilsvarende hadde skjedd i en privat bedrift, ville øverste sjef bli holdt ansvarlig - og kanskje endog måttet gå av. Øverste ansvarlig for departementet er justisminister Storberget. Over ham finnes statsminister Stoltenberg!

Wednesday, February 18, 2009

sexfikserte politikere




Hotelleiere, husverter og eiere av utesteder kan straffes hvis de muliggjør prostitusjonsvirksomhet. Argumentet er at eierne medvirker til virksomhet som er lovstridig.

Å legge til rette for fildeling av kopibeskyttet materiale, slik for eksempel bakmennene hos Pirate Bay gjør, har derimot ikke ført til straffeansvar. Selv om en rettsak nå pågår i Sverige, vil bakmennene trolig bli frifunnet og kan fortsette med sin kriminelle virksomhet.

Trolig må sex på en eller annen måte bringes inn i bildet før politikerne vedtar en lov som forbyr denslags kriminell data-virksomhet.

Monday, February 16, 2009

Hijab er helt greit




TranseTora støtter hijab-forkjemperne og mener det er undertrykkende at folk ikke skal få være seg selv, også i politiet. Han...eh...hun mener det er et spørsmål om identitet og ytringsfrihet, så nå vil TranseTora også søke politiskolen og forlange å få politiuniform med skjørt. TranseTora gjør det helt klart at det er utelukket at hun kommer til å barbere leggene.

Tuesday, February 10, 2009

Nesten alle jøder skal slaktes ned


Hvis du (som jeg) har lyttet til flere debatter på radio og fjernsyn om Israel, og hvis du (som jeg) har sittet der og lurt på om noen av debattantene nettopp har blitt skrevet ut fra et eller annet galehus, da bør du lese Dagbladets glimrende artikkel om israelvennene: Israelvennene som ikke bryr seg om jødene

Friday, February 6, 2009

Utslitte ord

Ord og uttrykk jeg er drittlei:

komfortabel (en komfortable ledelse, et komfortabelt resultat)

søta bror (svensker)

kos - koselig

fokus (et slags mantra, ofte brukt av sportsfolk)

dugnad (mantra for den politiske venstresiden)

bekymringsmelding (nytt ord med formålet å gjøre sladder, slarv og angiveri mer spiselig)

Har de lært av Petter Stordalen?




I dag står Norwegian på Norrmalmstorg i Stockholm sentrum og deler ut flere hundre gratis flybilletter, skriver Aftenposten.


- Tanken med dette er å lage en snakkis, men det er også gøy å sende stockholmere til Tryvann, sier Katarina Widman, markedssjef for Norwegian i Sverige.

Flyselskapene Ryanair, Wizz Air og Air Asia har lokket med gratis flybilletter. Slike fremstøt gir mye oppmerksomhet og goodwill ute blant publikum, mener Euromonitor.


Flyselskapene må ha lært av Petter Stordalen. I stedet for å betale for dyre annonser i avisene og TV-kanalene, kommer han med jevne mellomrom med stunt som media gir stor oppmerksomhet. Med andre ord - smart, gratis reklame for ham selv og hans hoteller!

Wednesday, February 4, 2009

Eivind Reiten fortjener honnør






Finansminister Kristin Halvorsen fillerister avtroppende Hydro-sjef Eivind Reiten, skriver e24.no

Eivind Reiten har gjort mye mer for Norge og norske arbeidsplasser enn Kristin Halvorsen og hele SV. Utgiftspartiet SV tyner folket og undergraver næringslivet, og er således skadelig for Norge.

Eivind Reiten, derimot, har skafftet milliarder av kroner til statskassen og sikret utallige arbeidsplasser. Han fortjener hver krone han har tjent!

At Kristin Halvorsen "fillerister" ham, bør Reiten le rått av!

Tuesday, February 3, 2009

Stoltenberg er ikke de store prinsippenes mann




Jens Stoltenberg er da heller ikke de store prinsippenes mann. Hans styrke som politiker er evnen og viljen til å finne kompromisser. Stoltenberg er den løsningsorienterte pragmatiker som ikke lar fremtidsbekymringer stå i veien for dagens politiske hestehandel.

Derfor koster det ham sannsynligvis lite å gi Senterpartiet denne konsesjonen, og nettopp dette gjør saken til et trist og lite glansfullt kapittel i Jens Stoltenbergs politiske karrière.


....Det er en lite gjennomtenkt fremtidsvei Stoltenberg-regjeringen nå fører oss inn på. Den kan også vise seg å bli farlig.

....Jagland mener det er uklokt av Stoltenberg å binde opp stortingsgruppen i en så prinsipielt viktig sak. Han understreker det paradoksale i at stortingsgruppen blir bundet opp i et ytringsfrihetsspørsmål....

Prinsipper på politisk billigsalg

Støtter Jaglands partipisk-kritikk

Monday, February 2, 2009

Stoltenberg skjemmer ut Norge



For å tilfredsstille Senterpartiet er Stoltenberg villig til å kaste over bord viktige prinsipper i et demokrati. Måtte denne mannen og hans regjering bli kastet ut av regjeringskontorene ved neste valg!

Dansker rister på hodet over norsk lovgivning

Ordnung muß sein!
























En sentralt plassert kilde sier det slik:

–Ingen har til nå opplevd at statsministerens klare vilje ikke får gjennomslag i Aps gruppe på Stortinget.


aftenposten.no