Wednesday, September 30, 2009

Mer om Nrks sensurering av saker i valgkampen

Det har blitt dokumentert mange eksempler på hvordan media, særlig Nrk og Aftenposten, sensurerte vekk saker i valgkampen for å berede grunnen for den regjeringen de ønsket og senere fikk.

Her er mer. Dette sa Erna Solberg i dagens Dagsnytt 18:

- Jeg synes det er veldig interessant at etter at vi i 4-5 uker hadde forsøkt å få Nrk til å snakke om helsekøer i valgkampen, så tok det to uker etter valkampen og da hadde Nrk en reportasje om helsekøene.

De tallene Nrk henviste til i sin reportasje om helsekøene ETTER valkampen, ble offentligjort så tidlig som i juli måned. Men Nrk/ARK valgte å ikke lage reportasjen før seieren var sikret for den rødgrønne regjeringen de hadde kjempet for å få.

Se Dagsnytt 18 innslaget her (07:25 inn i innslaget). Legg merke til programlederens reaksjon, som er typisk for journalister når media rettmessig blir kritisert.

-------------------------
Relevante poster:
-------------------------

Aftenposten snudde - etter valget
Dette så du ikke i Dagsrevyen
Aftenposten og Nrk får kritikk av kolleger
Dagsrevyens brønnpissing
TV2 vant over Nrk
Våre udugelige journalister
Journaliststudentene er politisk røde

Ei ubarbert sugge på venstresida

- Foretrekker faktisk ei ubarbert sugge på venstresida, foran en bleika og raka trutmunn med åpenbare kunnskapshull og personlighetsforstyrrelser.

Til tider kan det faktisk være mosomt å lese kommentarene fra leserne, som for eksempel der leserne diskuterer Anna Anka og hennes synspunkter.

Her er noen flere saftige "gullkorn" fra debatten om Anna Anka:

- Skjønner ikke helt hvorfor man lar denne Anka sette dagsorden, men hun gjorde en ok figur. Hun virket i det minste ærlig. Hennes motdebattanter, særlig hun som så ut som en burugle, virket bare bitter og misunnelig.

- Enig. Skavlan er oppskrytt. Han prøver å være mer kjendis enn sine gjester. Men makan til arrogant oppførsel overfor islands tidligere president. Direkte uhøflig. Skavlan er for lett til å sette politisk dagsorden, noe han forgjeves prøvde på.

- Gi meg den skandinaviske modellen hvilken dag som helst, og la damene i pappmasse-verdenen Hollywood leve sine egne liv og innbille seg at det er slik verden er. Så får det bare våge seg at jeg ikke får en avsugning hver morgen.

- Hva pokker er det som er galt med å suge????

- Man skal aldri bruke to punktum etter hverandre. Tre punktum på rad er lov innenfor skjønnlitteratur, men innenfor sakprosa og fagtekster skal kun ett punktum benyttes. Du tok skikkelig feil og jeg retta på deg!

- Hun virker som en kvinne med tæl, mange kvinner kan lære av henne. Men forsatt sitter kvinner i dette landet på ytterste venstre med ubarberte armhuler å skriker om likestilling. De har enda ikke hatt noen effekt med sine holdninger.

- Ja, er ikke det motbydelig? Det skulle vært påbudt å barbere seg under armene. Jeg er også tilhenger av avsuging, men det nekter vel kvinnesakskvinnene.

- Hva kan kvinner lære av henne?

Bli rik og sug mannen din?

Foretrekker faktisk ei ubarbert sugge på venstresida, foran en bleika og raka trutmunn med åpenbare kunnskapshull og personlighetsforstyrrelser.

Sunday, September 27, 2009

Gratulerer Tyskland

Gratulerer med en borgerlig regjering. Dere tyskere viser at dere har så mye mer mellom ørene enn hjernevaskede nordmenn.

Herzlichen Glückwunsch Deutschland!

Herzlichen Glückwunsch zu einer bürgerlichen Regierung. Die deutschen Wähler haben damit bewiesen, dass sie wesentlich mehr Grips haben als die norwegischen vor ein paar Wochen.

Saturday, September 26, 2009

Dagsrevyens brønnpissing

Det begynner å bli et mønster, Ark Dagsrevyen brønnpisser. Neida, Jon Gelius og hans undersotter tømmer ikke blæra helt og holdent - kun en liten skvett nå og da. For de tenker langsiktig. De satser på at før eller siden vil brønnen bli så forurenset at den ikke lenger kan brukes.

Brønnen er naturligvis Fremskrittspartiet. I dagens Dagsrevy pisset de litt igjen. Formålet med reportasjen om Fremskrittspartiets Mette Hanekamhaug var åpenbart å fremstille 22-åringen som kunnskapsløs, nesten litt dum. Jeg vil tro det var mange sosialister som satt der i godstolen og flirte skadefro. Kanskje til de oppdaget at de selv neppe hadde klart å svare rett på de fleste spørsmålene Hanekamhaug fikk.

Dagsrevyen kunne ha stilt de samme spørsmålene til andre stortingsrepresentanter også, men det var tydeligvis ikke en del av planen. Faktisk ville det trolig ha ført til at Dagsrevyen i stedet for å treffe brønnen, hadde pisset på sine egne sko.

På Ark's hjemmeside sier nemlig pensjonerte Geir Heljesen:

- Jeg tror ikke nødvendigvis at mange av de garvede representantene på Stortinget hadde kommet så veldig mye bedre ut.

Var det en strek i regningen for Dagsrevyen at mange av seernes kommentarer på Ark's hjemmeside synes å ta avstand fra Dagsrevyens simple reportasje?

Friday, September 25, 2009

Hvorfor bry seg om norske kunstnere?

Nå er de alle indignert over at FRPere unner seg en liten feiring over Sponheims bortgang. Stakkars; han ligger nede. Jeg må si dette var stort, det heter demokrati, velgerne har talt Sponhein/ Venstre. Dere er ferdig. Og kunne vi kvitt de andre mellompartiene, vil vi få et skikkelig topartisystem. Høyre og FRP en blokk, og hvis ikke Høyre legger av seg arrogansen, så går de samme veien som Venstre.

Så har "åndseliten" funnet en ung FRP dame, som ikke sier noe pent om bøker. Selvfølgelig bevisst mistolket hva hun sa.

Mette H. fra Molde, mente sikkert norske subsidierte "forfattere," som sleiker makta oppetter ræva, sammen med norsk presse, som angriper et parti som aldri har hatt regjeringsmakt, og driver valgkamp for de rødgrønne uten kritisk blikk. Det er ikke kultur, men ukultur, det var slik det var i Sovjet Unionen, og slik det har blitt under Putin.

I USA gjorde en kvinnelig journalist en undersøkelse av en del forfattere, og hun fant en som "hardly could cross the street alone." Hun spurte: "Why would you read this mans book."

Ja, hvem skulle bry seg om norske "kunstnere," lese deres bøker, når de har ukritisk mobilisert til fordel for makta, og aldri skriver noe som fornærmer dem, for å smiske med Giske? Ellers har de malere, som maler ironiske bilder av opposisjonen, ikke makta. Norsk ”åndselite” kjøpt og betalt, som akademia, og alle "ekspertene," som drev valgkamp for de rødgrønne. I USA skaffer folk seg et levebrød ved å karikere presidenter og visepresidenter. Ikke i Norge hvis de er sosialister, da forsvarer de dem med nebb og klør. Det er ganske patetisk.

----------------

Skrevet av Jan Johansen Document.no
Jeg syntes det var så godt sagt at jeg kopierte hele innlegget.

Mye å glede seg over ved årets valg

Og det er mye å glede seg over ved årets valg: De bittesmå snublesteinene er praktisk talt utradert fra norsk politikk for denne perioden. SV er gudskjelov en av valgets store tapere, Sp og Krf likeså. Abid Q. Raja-partiet er som seg hør og bør helt ute, sammen med partiets sjarmerende leder Lars Sponheim. Det er nok det beste, for når man begynner å se brunfarge overalt og messer monomant om sin egen moralske overmenneskelighet; da er det mye som taler for at man trenger en veldig lang pause - så lang at den er for permanent å regne. Resten er også såre godt: Krf burde etter min mening ikke fått stille til politisk valg i en sekulær stat i det hele tatt, SV-klubben for spesielt interesserte burde vært et frivillig fritidsalternativ for nettopp spesielt interesserte og når det gjelder Sp kommer Arne Strands snodige kamuflasje-teori endelig til anvendelse: Sp er ikke et politisk parti - de er en lobby-organisasjon forkledd som ett.

Til gjengjeld er Arbeiderpartiet, med sin historiske vekst som regjeringsparti, valgets største vinner, og de som tror at noen stemmer på Ap fordi partiet vil føre en "raus" innvandringspolitikk må tro om igjen. Det er det stort sett bare SV og Venstre som ønsker seg, og vi så jo hvordan det gikk. Imidlertid er Aps innvandringspolitiske program strengere enn Høyres, og de har - mer enn Høyre - tatt etter flere av Frps forslag hva angår asyl- og innvandringspolitikk. Ap vokste mer enn de falt i sluttspurten, noe som tyder på at de foreslåtte asylinnstramningene, Knut Storbergets satsning på raskere utsendelse av kriminelle asylsøkere og Jan Bøhlers og Rune Gerhardsens uttalelser om internering har vært velkomne blant partiets velgere. Gårsdagens valg innebar hovedsakelig en høyredreining i norsk politikk, og kan under ingen omstendigheter tolkes som et nytt mandat til Arbeiderpartiets venstreside og deres støtter i SV. Den kongelige, venstredreide norske presse må gjerne forsøke å innbille seg selv og andre det motsatte, men Aps partimaskineri er nå en gang langt mer profesjonelt, jordnært og ansvarlig enn førstnevnte.


Norske journalister har for øvrig kledd seg så nakne hva gjelder troverdighet som det er mulig i denne omgangen, noe som heldigvis ikke varsler godt for deres yrkesmessige fremtid. Pressen lever egentlig av å selge troverdighet da de er avhengige av lesernes tillit, og det spørs vel om det er stort igjen av den i den litt over 50 prosenten av befolkningen som ikke synes at det er akseptabelt at journalister opptrer som en beruset heiagjeng på Store Stå.

Les hele Dagen derpå

Når vil tilsvarende skje i Norge?

Dette er et lærestykke fra dagens Sverige. En svensk muslim på arbeidsledighetstrygd søker på en praksisplass som sveiser. Men under jobbintervjuet nekter han å ta arbeidslederen i hånden. Hun var kvinne, og som Svenska Dagbladet skriver "han var troende muslim og kunne ikke ta andre enn familienes kvinner i hånden." Men når ble dette i parentes bemerket et ufravikelig kriterium på å være troende muslim?

Mannen fikk ikke jobben, og firmaet skyldte på manglende kompetanse. Sveriges svar på NAV mente det var hans kvinnediskriminerende oppførsel, og fratok ham arbeidsledighetestrygd og praksisplass, siden det var hans egen oppførsel som hindret ham i å få jobben.

Mannen klaget til Diskrimineringsombudet som mener dette er et tilfelle av grov diskriminering og det fra myndighetene, og har pålagt NAV å ubetale mannen 160.000 kroner i erstatning.

Mannen mener seg å være i sin fulle rett, men konsekvensene av resonnementet blir fullt gjennomslag for alle muslimske særkrav: hijab, bønnetider, faste, halal-mat, og berøring med kvinner, og vil vi tro - også bekledning. Hvis man sier ja på ett punkt og endatil sanksjonerer det med diskrimingeringsloven, har man begynt den gradvise innføring av sharia. Innføring av sharia med loven i hånd, det er det nye folkhemmet.

Norge står her overfor valget: Svenske eller danske tilstander. Det er ikke et retorisk grep.


Les hele artikkelen: Svensk lærestykke

En nordmann vender hjem...

....På vei østover med t-banen i Oslo fikk man se det såkalt flerkulturelle Oslo slik det utspiller seg på fellesarenaer blant folk som bruker kollektivtransport. Det råder en aggresjon og en frykt og en utrygghet i Oslos underjordiske tuneller. Stemningen er til å ta og føle på. Ingen med sine sanser i behold kan unnlate å ta den innover seg. Slik skal ikke stemningen i en velfungerende by være. Kun kort tid etter ble det løsnet dødelige skudd på Tøyen i t-banesystemets klaustrofobiske tranghet.....

....Samtidig som NAV unnskylder seg med at de må sjekke alle saker grundig fordi det er så mange som svindler med barn født i utlandet, og samtidig med at staten pøser milliarder ut i asylindustriens kriminelle gråsonemarked, så blir jeg flådd hver gang jeg gjør den minste lille bevegelse ned til lommeboka.....

.....Kjøper jeg hus så skal Staten ha titusenvis av kroner i avgifter. Kjøper jeg en bordsag for å snekre litt så tar Staten 25% av kaka. For hver minste lille ting så robber staten meg for penger, men barnetrygden klarer de ikke å betale ut til et menneske som har bidratt med hundretusenvis av kroner til felleskassa....

.....Norge har blitt en idealistisk øy. Et Atlantis som sakte siger under. Et pussig fenomen. Et trist skuespill. Fornuften er drenert bort og man forsøker å innbille seg at vi lever på en rosa sky der alle naturlover bare er oppkonstruerte....

Les hele innlegget Et steg tilbake.

Vår syntetiske flertallsregjering

Dette sa Inge Lønning i februar 2009 om vår oppskrytte rødgrønne regjering. Lønnings uttalelse har naturligvis fortsatt gyldighet:

— Å konstruere en syntetisk flertallsregjering mellom partier, som er så grunnleggende uenig på følsomme punkt som sikkerhets- og utenrikspolitikk, er ikke heldig. De bruker all politisk energi på å lage møysommelige sammensnekrede kompromisser, istedenfor å drive framtidsrettet politikk. Regjeringen har ingenting mer å gå på, ingenting mer å forhandle om. Og de som virkelig har grunn til å føle seg tilsidesatt, er regjeringspartienes stortingsgrupper. I dag blir de skvist.

Thursday, September 24, 2009

Aftenposten snudde - etter valget

Den rødgrønne regjeringen har vasset i penger. De kommende fire årene blir langt verre, og mange valgløfter vil mest sannsynlig ikke kunne infris. Mulighetene for å finansiere store løft og dyre reformer er betydelig redusert de neste fire årene, skriver Aftenposten.

Vi hørte ikke et ord om dette før valget. Nå, derimot, når Aftenposten har fått den regjeringen de kjempet for, kan kampanjejournlistikken opphøre og sannheten igjen få spalteplass i avisene.

(Det er helt greit om dere spyr, fortrinnsvis på en papirutgave av Aftenposten - hvis dere har denslags rariteter liggende.)

Wednesday, September 23, 2009

Sleip taktikk for å sverte motstandere

De fleste kjenner vel utrrykket - å gå den motsatte vegen for å komme til målet. Det er mange som bruker denne taktikken på internett i dag. Man utgir seg for å tilhøre en gruppe eller et politisk parti man ønsker å sverte. Så fremsetter man hårreisende påstander som de fleste vil riste på hodet av, eller enda bedre - oppnår at leserne går til angrep på gruppen/partiet.

Jeg har sett mange slike eksempler på internett de siste månedene, særlig i kommentarfeltet på Nrks hjemmeside og i enkelte aviser. Det finnes endog noen blogger der eieren gir inntrykk av å tilhøre borgerlige partier, mens formålet er å sverte nettopp disse.

Ikke overrraskende er det Høyre og Frp som har fått gjennomgå. Folk har utgitt seg for å tilhøre Høyre eller Frp, har ytret meninger som er av en slik karakter at de fleste vil enten riste på hodet eller svare med hatske angrep på nettopp Høyre og Frp.

Det er åpenbart at det er folk på den politiske venstresiden som står bak, siden formålet er å sette borgerlige i et dårlig lys. Men det er vel kun et tidsspørsmål før folk i den borgerlige leiren begynner med det samme. Det er derfor viktig å påminne om at man skal ikke ta for god fisk alt man leser på internett, og slett ikke i kommentarfeltene til mediene.

Tuesday, September 22, 2009

Sponheim, en helt ubetydelig politiker

Siden vi alle eier Dagsavisen (den får 40 millioner i året av våre skattepenger i form av pressestøtte), tillater jeg meg å publisere hele innlegget fra en av dets lesere, Ole Årseth.


Strand har helt rett, og det som jeg aldri skal glemme, er den totale forakten han viste for 1/4 av de norske velgerne, og han er ikke alene. OK en fargeklatt, men helt ubetydelig politiker, og ellers ikke særlig mye å fare med, heller ikke som medmenneske. ET OPPBLÅST EGO.
Jeg skal aldri glemme at han sitter og snakker om brune krefter på selveste valgnatten. Dessverre er det for få som skjønner hvor simpelt dette er. Velgere er herskapet, politikere er tjenerskapet, og det fatter ikke Sponheim. Pressen var mer indignert over Hagens skadefro. Den delte mange av oss etter år med sjikane. VELGERNE GAV SPONEHEIM EN LÆREPENGE. Og brunskjorte bemerkninger brukes av mange norske politikere, og andre fordi de nærer en dyp forakt for demokratiet og folk flest. Jeg kan godt trekke min støtte til FRP, hvis de i regjering selger oss ut, men jeg kommer aldri til å stemme på noe annet parti etter år med forakt mot oss som bruker vår stemmerett. FRP er et demokratisk parti, og siden "DE" snakker om brunskjorter, så er FRP det eneste partiet som står opp for Israel og det jødiske folks rett til å forsvare despoter. I Midt Østen finnes det organisasjoner og diktaturer som har programfestet at det jødiske folk skal utslettes, og de får støtte av alle andre enn FRP, selv KRF har sviktet, og mister kristne velgere som oss. Mer er det ikke å si om brunskjorter, og Sponheim var en sauebonde da han kom til Oslo, og det der er han fortsatt. Vi har et stort hylekor (av sauer) i Norge, og Sponheim var førstesanger.


Dagsavisen - Sutring i sentrum

Du betaler selvsagt skatten din med glede?

Det er merkelig at Stoltenberg vil la sin regjering bli besudlet ved å ha med et parti som Sosialistisk Venstreparti. Selv vi som stemmer borgerlig kunne akseptert en mindretallsregjering med Arbeiderpartiet. Det ville gjort regjeringen mindre arrogant, men viktigere er det at det ville være bra for landet å slippe et skadelig parti som SV i regjeringskontorene.

.....Verden skulle reddes, utviklingsminister Erik Solheim (SV) har reist verden rundt og delt ut 100 milliarder kroner (cirka 25 milliarder hvert år) til mange tvilsomme statsledere. Mye av disse pengene er ”plutselig” forsvunnet.

Rapport etter rapport er blitt vist ham og departementet og personer som kommer fra flere av landene, har advart Norge og Vesten på at mye av bistanden har gjort forholdene enda verre i flere av disse fattige landene. Rapporter fra Kenya, Sierra Leone, Tanzania … Men Erik Solheim bare gliser og bryr seg ikke om kritikken.....


Les mer her: Taperpartiet Sosialistisk Venstreparti

Sunday, September 20, 2009

Fanatiske sosialister er lite sympatiske

Dra til en hvilken som helst bygd i dette landet. Forhør deg om hvem som er den største egoisten og verste kranglefanten i bygda. Sjansen er stor for at det vil være en fanatisk sosialist!

Det er det som er så tragikomisk med sosialistene: De "elsker" alt og alle som er ute av syne, mens de er en pest og en plage for folk i nærmiljøet.

Saturday, September 19, 2009

Takk og pris for Kommentar.no

Hvis du lurer på hva jeg mener med det, så gå der og se og les selv.

Kommentar.no

Rått parti

Norges sosialistiske regjering har kunnet føre valgkamp med en svulmende valgkampkasse, full støtte fra NRK (ARK) og solid støtte fra en rekke aviser.

Finansavisen minner i dag om at fellesskapets kasse bidrar med en pressestøtte på 40 millioner kroner i året til Dagsavisens ensidige hyllest – og støtte til sosialistene. Allerede på morgenkvisten, da valgresultatet ble kjent, kunne NRK’s ”uavhengige” analytikere fortelle sine seere at Erna Solberg og Høyre seiret på borgerlig side med 30 mandater, mens Siv Jensens og FrP’s 41 mandater kun ble nevnt i lunkne bisetninger. En sliten Kyrre Nakkim kunne til og med fortelle forbausede seere at Venstres fall i første rekke må tilskrives Lars Sponheims lederstil, og ikke så meget partiets isfront mot FrP. ”Analytikerne” makter faktisk ikke å vri ut av seg det alle velgere vet, nemlig at det var Lars Sponheim med halehenget Dagfinn Høybråten, som ensidig bærer ansvaret for at det ikke ble et klart borgerlig flertall ved dette valget.


Desinformasjonen er altså allerede i full gang. Og vi må beholde hanskene på!


Les hele artikkelen i kommentar.no SIV SEIRET PÅ IKKE-SOSIALISTISK SIDE

Dette så du ikke i Dagsrevyen

Fire ukers opptøyer i Sverige. Det så du ikke i Dagsrevyen - for da var det valgkamp i Norge og ARK ønsket en fortsatt ny rødgrønn regjering.



Les også i kommentar.no

Kommentar hos Det Liberale Folkeparti sin blogg:
Dette er selvsagt ille. Men det som er verst er at dette har pågått i en måneds tid, før det norske valget, og er systematisk blitt sensurert vekk fra alle norske medier. Document.no har skrevet om det lenge, mange har tipset avisene. Aftenposten “visste ikke om dette”, men følte seg til slutt presset til å trykke en politisk korrekt vri som fort forsvant fra nettsiden.

Norske medier har bevisst holdt tilbake denne informasjonen, for å ikke gi Frp rett og ekstra stemmer før valget. Sånn er pressen i dette landet.

Nrk sin reportasje var bra, men burde vært sendt en uke tidligere, minst, det er IKKE tilfeldig at den ble utsatt til etter valget.

Og vil det bli bedre? Selvsagt ikke, man har gravet en grav man bare kan krype ned i først som sist, for det er ingen vei tilbake.

600 asylsøkere har ankommet siden sist

7 september skrev jeg at i dag kommer 50 nye asylsøkere til Norge. Siden da har om lag 600 asylsøkere kommet, og innen utgangen av september vil 600 nye være i landet. Det totale antall asylsøkere i 2009 vil trolig være rundt 20.000. Om lag 95% av asylsøkerne er uten pass eller annen identifikasjon. Alle vil få innkvartering og forpleining.

I går kunne vi se i Dagsrevyen at en nær 92 år gammel dame ikke kunne få sykehjemsplass. Hun måtte tas hånd om av en nevø.

Penger til asylmottak finnes det mer enn nok av, takket være sosialistene, men ikke innkvartering for en syk, norsk dame.

Slik vil det fortsette - takket være alle de som stemte på andre partier enn Fremskrittspartiet.

Friday, September 18, 2009

Hjertens enig, Carl I. Hagen

- Det burde være grenser for byråkrati. De fleste av oss er kjeltringer i dette landet for det er umulig å gjøre noe uten at man bryter noen regler på grunn av alt byråkratiet, sier Hagen til Dagbladet.

Se også: “How many of you have broken no laws this month?”

Hjemmesitterne vil trolig bli flere ved fremtidige valg

Så dere Dagsrevyens reportasje i dag, om den hjelpesløse 91 årige damen som ikke fikk sykehjemsplass i Oslo?

Regjeringen vil skylde på at Oslo er borgerlig styrt - og de borgerlige i Oslo vil skylde på at vi har en sosialistisk regjering.

Resultatet vil bli at flere og flere vil miste tiltroen til politikerne. Jeg er stygt redd for at politikernes handlingslammelse vil avspeile seg ved fremtidige valg! I så måte spiller politikerne hasard med demokratiet.

Wednesday, September 16, 2009

Færre og færre leser aviser

Dagsavisen hadde ikke overlevd uten våre skattepenger i form av pressestøtte. Kampanje skriver at etter årtusenskiftet har Dagsavisen mottatt om lag 300 millioner kroner til sammen i statlig bistand, og i fjor fikk avisen 39,5 millioner kroner i pressestøtte. Likevel gikk avisen med millionunderskudd, viser nye regnskapstall.

- I forrige uke holdt jeg foredrag i en Rotary-klubb om medienes utfordringer. I salen satt menn i godt voksen alder, flere over 60 år. En liten håndsopprekning før foredraget avslørte at ikke en eneste en av dem hadde kjøpt Dagbladet eller VG den aktuelle dagen. Nok en håndsopprekning viste derimot hundre prosent oppslutning om daglig bruk av internett, skriver Hans Hjellemo i e24.


Lesertallsutviklingen i avisene og i ukepressen viser at de store mediehusene ikke har allverdens tid på seg til å finne formelen som sikrer dem et langt og lykkelig inntektsbringende liv på internett, der både avisene og ukebladene og inntektene som følger med dem gradvis må gi tapt.

Bikkja på gården er farlig for SV og Sp

- At Arbeiderpartiet nå er styrket internt, understreker at dette er en uekte regjering. Det er først og fremst SV som vil måtte oppgi sine kjernesaker, mener Trond Nordby. Han tror også SV risikerer å gå med i dragsuget.

- Kristin Halvorsen har kunnet sole seg i glansen av oljepengene. Dermed har hun tross alt gjort det bedre enn hun ellers kunne fryktet. Men det skal bli interessant å se hva som skjer den dagen ekspertene kommer til Stoltenberg og sier at nå må vi bore etter olje i Lofoten og Vesterålen.

- Reven - Fremskrittspartiet - har kommet inn i hønsegården og spist opp den stolte hanen - Sponheim. De rødgrønne tør ikke oppgi samarbeidet nå. Men SV og Sp bør være klar over at selv om ikke reven spiser dem, så er det alltid en fare for at bikkja på gården vil gjøre det, sier Nordby med henvisning til Arbeiderpartiet.

aftenposten.no

Tuesday, September 15, 2009

En utrolig historie fra Danmark

Det hele startet i 2008 og slik det pleier å gjøre i politikken, med en god idé: Opposisjonen i Danmark, dvs. venstresiden, mente at kommunene burde overta ansvaret for maten i barnehagene. På mirakuløst vis hadde barna frem til da fått mat av sine foreldre, men dette var plutselig ikke bra nok.....

Les resten av den utrolige historien hos Minerva

De borgerlige fikk flest stemmer

De borgerlige partiene fikk 49.070 flere stemmer enn de rødgrønne partiene, men fikk likevel ikke flest representanter på Stortinget.

Erna Solberg minte radiolytterne om at de ikke-sosialistiske partiene har fått flere stemmer enn de rødgrønne partiene som har blitt kåret som vinnerne av valget.

Hvis du mener det er urettferdig, så ring representantene for de ulike partiene på Stortinget. Alternativt kan dere ringe Dagsrevyen og spørre dem hvorfor de ikke nevner dette.

TV2 vant over Nrk

NRK er nede for telling. Statskanalen lovet mer enn «brød og sirkus». Brødet uteble og TV 2 seirer TV-dekningen.

«Styrkeforholdet mellom NRK og den lille filialen i Bergen bekymrer meg midt i ryggen,» sa en kampklar Jon Gelius i august. Foreløpig når han ikke TV 2s dekning opp til knehasen engang. TV 2 har satset på en noe mer tradisjonell valgkampdekning. De drar fram sine gamle kanoner av noen debattledere i Oddvar Stenstrøm og Pål T. Jørgensen. De leverer - slik de alltid har gjort. TV 2s valgdekning er mer behagelig i formen, mer seriøs i innhold og gir rom for bedre og mer utfyllende svar, samtidig som programlederne stiller mer velplasserte spørsmål.

Det er en fornøyelse å se både partilederutspørringer, Valg-Tabloid og ikke minst Oddvar Stenstrøms folkemøter. Programmene bidrar til å belyse viktige politiske skillelinjer, ulike regjeringskonstellasjoner og partienes styrker og svakheter på en imponerende måte. Vi i sofaen får god informasjon og TV 2 lar oss også ta del i debatten på en god måte gjennom å integrere tv og internett. TV 2 vinner også nettsatsningen på knockout.


Les hele artikkelen i e24 NRKs mageplask

Mobbingen begynte med Svarstad Haugland

Det var Svarstad Hugland som begynte mobbingen av Fremskrittspartiet og dets velgere. Hun satte seg på den høye hest og fremstilte seg selv og velgerne sine som bedre enn Frp's. Vi så hva som skjedde med henne.

I denne valgkampen fulgte de plettfrie, Sponheim og Høybråten, opp mobbingen. Nå har vi sett hva folk flest mente om dem. Sponheim sendes hjem uten en plass på Stortinget, og Høybråten vil trolig bli kastet som partileder i Kristelig Folkeparti.

Det er forståelig at særlig Frp fryder seg over at mobberne Sponheim og Høybråten fikk seg en smekk av velgerne.

– Det er ikke pent å sparke en mann som ligger nede, mener Ap-mannen Aarebrot.

Den samme Aarebrot har ikke hatt noen innvendinger mot de som har mobbet Frp og dets velgere gjennom alle år. Ap-mannen og "forskeren" må gjerne prøve å opptre ridderlig, men historien viser at hans retterferdighetssans er svært så selektiv.

Monday, September 14, 2009

Valgets beste nyhet - Sponheim gir seg

Den beste nyheten vi kunne få, var at den arrogante Sponheim må gi seg som partileder. Er vi riktig heldige vil han heller ikke få plass på Stortinget. I skrivende stund risikerer Venstre også å bli utradert fra Stortinget. Skulle det skje, får vi håpe partiet aldri vil klare å komme tilbake til Løvebakken. Norge trenger rett og slett ikke et slikt parti.

Carl I. Hagen gikk enda lenger på TV i kveld: Venstre, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti er tre partier som det ikke er behov for i norsk politikk!

Frp har de tøffeste velgerne

Fremskrittspartiet har de tøffeste velgerne, de mest selvstendige velgerne - velgere som tenker selv, sa Siv Jensen.

Bedre kunne det ikke vært sagt!

Morten Harket skrev ikke under

I dag fyller Morten Harket, Norges største popstjerne, 50 år.

Selv 24 år etter det internasjonale gjennombruddet og ni år etter comebacket, selger både Morten Harket og A-ha plater i bøtter og spann, og både i Tyskland og Storbritannia trykker man fortsatt nordmennene til sitt bryst. Per Sundnes sier til nrk.no at han ikke er i tvil om at gruppen vil gå inn i norsk musikkhistorie som noe av det største som har skjedd.

– De vil aldri bli glemt. Morten Harket har vært med så lenge, og har alltid vært fokusert og gjort alt på egne premisser. A-ha gjør aldri noe halvveis, og det er ikke mange som kan måle seg med dem, mener Sundnes.

Verdt å merke seg er at megastjernen Morten Harket var en av de som ikke skrev under på den såkalte kulturelitens protestliste mot Fremskrittspartiet!

Sunday, September 13, 2009

De skamrødmer ikke – ikke ennå

Hadde jeg vært journalist, politisk kommentator eller valgforsker og møtt opp i et valglokale for å stemme, da ville jeg mest sannsynlig ha skamrødmet. Jeg tror ikke det vil være noen av disse som vil skamrødme på mandag, men forhåpentligvis vil det bli slik om noen år.

Journalister, politikere og andre er raskt på banen og sier i fra hvis de ser inhabilitet. En generell regel er at man er inhabil dersom det foreligger spesielle forhold som er egnet til å svekke tilliten til vedkommendes upartiskhet. En aktiv handling, som det å stemme, mener jeg skaper et spesielt forhold mellom den som stemmer og partiet det stemmes på. Media - som gjerne kalles den fjerde statsmakt - etablerer bånd som kan svekke dens rolle som kritiker og overvåker.

Likevel påstår journalistene at det ikke finnes noen grunn til å tvile på deres evne til å være upartiske. Alle andre, derimot, må holdes i sjakk med regler for inhabilitet.

Hvor naiv er det mulig å bli?

Faktum er at titusener allerede har mistet tiltroen til mediene. Kun 5% av publikum uttrykker stor tillit til journalistene. Undersøkelser viser også at 70% av journalistene støtter SV og Ap.

- Journaliststanden har aldri vært "rødere" enn i dag, fastslo professor Frank Aarebrot da han kommenterte målingene.

Årets valgkamp mener mange var et nytt grelt eksempel på politisk slagside i avisene og etermediene. Men det synes ikke å bekymre journalistene. De mest usmakelige tilfellene av kampanjejournalistikk så vi i Aftenposten og Nrk. De hadde bestemt seg for ”å ta” Fremskrittspartiet. Man skulle tro det hadde vært mer naturlig ”å ta” de partiene som tross alt hadde sittet med makten de siste fire årene, men det samsvarte kanskje ikke med journalistenes politiske sympatier?

Det finnes mange hederlige journalister i dette landet, la nå det være sagt. Det er derfor fullt mulig at noen av disse journalistene satt hjemme og rødmet på vegne av sine kolleger i Aftenposten og Nrk. Men det var kun Dagens Næringsliv som tok bladet fra munnen.

I USA finnes det journalister og redaktører som av prinsipp ikke stemmer ved valg. De vil verne om sin uavhengighet. Jeg tror det før eller siden vil ble slik i Norge også, men neppe før svenskene har gått foran. For Norge er på mange måter et underbruk av Sverige. Vi har sett det flere ganger: Først tar svenskene affære, og så kommer Norge diltende etter. Vi kan bare håpe at svenske journalister vil etablere praksisen - at journalister ikke stemmer ved valg. Da vil nok journalistene her i Norge omsider følge etter.

Saturday, September 12, 2009

Flere "svartinger" hos Frp enn hos SOS-rasisme

P4 avdekket i går hvordan SOS rasisme har blitt Europas største antirasistiske organisasjon ved å ha en medlemskontingenten på seks kroner - og hvordan dette har gitt dem millioner i statsstøtte.

Khalid Salimi er grunnlegger av SOS rasisme og sier han ble skvist ut av kommunistene. Han mener SOS rasisme i dag er styrt av hovedsakelig hvite kommunister.

- Det er et paradoks at det trolig er flere "svartinger" som er med i Frp enn i SOS rasisme, sier Salimi.

Les hele saken på P4 sin hjemmeside: SOS rasisme og ultrakommunister med samme sjefer

Arve Juritzen mener Sponheim er heltidsklovn

Arve Juritzen sier til Nrk at det er intet nytt under solen når det gjelder hvem som fortsatt er politikkens store klovn.


- Lars Sponheim har blitt en heltidsklovn, og det er ingen politikk igjen hos ham. Du merker på det han sier at han bare sitter hjemme og skriver one-linere. Før hadde sitatene en politisk side, nå er de bare plumpe, sier Juritzen.

Asylbaronene håper de rødgrønne vinner

I går hadde Dagbladet en artikkel om en mann som har tjent millioner på å drive asylmottak. Mannen raste mot Fremskrittspartiets asylpolitikk.

- Jeg skjønner godt at en asylmillionær blir redd. Han vil jo tjene mye, mye mindre hvis Frp kommer til makta, sier Siv Jensen.


- Han asylmillionæren har null kredibilitet. Han er en asylbaron som ønsker at den snillistiske politikken skal fortsette sånn at han kan tjene millioner. Han er bare ute etter å tjene penger, men vi vil ødelegge markedet hans. En skal ikke tjene seg rik på lykkejegere som kommer hit til Norge, sier Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet.

- Men asylmillionær Tuft viser til at det er billigere å ha asylsøkere på mottak, enn i fengsel. Han har kanskje et poeng?

- Han har ikke skjønt noe. Vi skal plassere alle id-løse asylsøkere i lukkede mottak. Hele poenget er at vår politikk vil føre til at lykkejegere holder seg unna Norge, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, og fortsetter:

- Ser du på andre land som har sånn politikk vi vil føre, så holder lykkejegerne seg unna. Tufts utspill er et tankeløst eksempel.

Les mer i Dagbladet: - Jeg skjønner godt at en asylbaron blir redd

Friday, September 11, 2009

Ler de av Venstre i Arbeiderpartiet?

Dere som eventuelt hadde tenkt å stemme Venstre, bør seriøst vurdere å stemme noe annet. Kanskje DLF kan være et alternativ for dere?

Dette sies av en som selv vil stemme Frp. Jeg anbefaler nesten hva som helst annet enn Venstre fordi jeg synes det partiet blir mer og mer sprøtt, og det takket være Sponheim. Det er åpenbart at den mannen kun er ute etter sysselsetting for seg selv i 4 nye år på Stortinget. Kanskje fordi det er heller lite inntekstbringende å være sauebonde i Hardanger?

Når Sponheim utsteder garantier for og i mot det meste, da avslører han at makt for partiet Venstre er det minste han bryr seg om. Han må vite at med sine mange tøvete utspill og garantier fratas Venstre muligheten til å kunne utrette noe som helst på Stortinget. I Dagsrevyen i dag sa Sponheim endog rett ut at målet hans ikke er en borgerlig regjering.

Det vil gavne Arbeiderpartiet. Likevel skulle det ikke forundre meg om det er slik at også innen Arbeiderpartiet sitter det mange og ler og rister på hodet av denne sauebonden.

At det i hele tatt finnes mennesker som er villig til å kaste bort sin stemme på et parti som Venstre, er nesten et forskningsprosjekt verdig!

Er valgforsker Aarebrot en smart mann?

Valgforsker og professor Frank Aarebrot er uten tvil en intelligent mann. Men er han smart?

Nei, det er han overhodet ikke. Han er så lite smart at han er helt på grensen til å skulle vært tatt hånd om av Overformynderiet. Aarebrot burde vært satt under tilsyn, gjerne med et verge eller to i nærheten.

Aarebrot er nemlig forsker og valgkommentator i radio og fjernsyn, og han uttaler seg i hytt og pine til mediene. Mye av det mannen sier, er det verdt å lytte til. Det han sier, virker intelligent, fornuftig og til tider morsomt. Han slår også i alle retninger og synes å like å tråkke på noen tær - både borgerlige og sosialistiske tær. Det er fornøyelig, og det skaper inntrykk av at vi har å gjøre med en ærlig og redelig mann.

Problemet er at Aarebrot er medlem av Arbeiderpartiet. Det ødelegger for mannen.

Noen vil trolig si at det er en ærlig sak, at han i hvert fall ikke seiler under falskt flagg.

Nå er det imidlertid slik at for eksempel et medlemskap i et politisk parti vil skape et bånd mellom personen og partiet. Ved medlemsskap adopteres et sett med verdier som sine - en lojalitet og et allianseforhold etableres. Dette vil nødvendigvis farge alt denne personen sier og gjør.

Det farger også oppfatningen av personen. Det er vanskelig å stole ett hundrede prosent på valgforskeren og mediekommentatoren Aarebrot. Fordi vi kjenner til allianseforholdet mellom Aarebrot og Arbeiderpartiet. Det er derfor Fremskrittspartiets Per Sandberg i dagens utgave av Dagsavisen mer enn antyder at Frank Aarebrot og Arne Strand sine analyser av Fremskrittspartets politikk er lite troverdige.

Det viser hvor lite smart Aarebrot er. Han har skuslet bort muligheten til absolutt troverdighet til fordel for et medlemsskap i Arbeiderpartiet.

Aarebrot burde offentliggjøre at han ikke bare melder seg ut av Arbeiderpartiet, men at han også lar være å stemme på noe politisk parti fra nå av; fordi han setter uavhengighet og tillit i befolkningen i høysetet.

Videre bør Aarebrot prøve å få inn i hodene på norske journalister at heller ikke journalister bør stemme ved valg.

Men akkurat det komme neppe til å bli en enkel oppgave!

Stem på mandag - eller hold munn

Man må ikke glemme at det aldri har kommet så mange asylsøkere som nå. At det aldri har stått flere i kø, at det aldri har vært mer lønnsom å være kriminell. Det er noen som er ansvarlig for dette, og det er Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti!

Folk bør komme seg opp av sofaen og inn i stemmelokalene 14.september. Hvis ikke, bør de ikke klage heller, sier Per Sandberg i Fremskrittspartiet.

Asylmillionær frykter Frp

Ronald Tuft er mangemillionær på asylsøkere. Nå slakter han Fremskrittspartiets asylmotstand, skriver Dagbladet.

Jeg håper virkelig det er noen som ser det komiske i Dagbladets oppslag?

Vil du ha flere asylsøkere - stem Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti eller Senterpartiet!

Thursday, September 10, 2009

Hør og se den primitive røde bermen

Her kan du se hvordan den røde bermen oppførte seg på skoledebattene.

Stoltenberg vant debatten i morgen

Ja, vær sikker på at det kommer til å bli overskriften eller innholdet i alle sosialdemokratiske blogger etter partilederutspørringen i morgen.

Den siste måneden har jeg feid gjennom utrolig mange blogger, fra alle partier. Med noen ytterst få hederlige unntak - de mest kjedelige bloggene har vært Ap-blogger. De har vært så forutsigbare, så fulle av partipolitisk oppgulp og besvergelser, at det mest treffende ordet for å beskrive bloggene er svada.

Egentlig forbauser det meg ikke. For som jeg har skrevet mange ganger tidligere: Hos de fanatiske Ap-velgerne har det ikke vært tenkt en selvstendig tanke siden Ap begynte å styre dette landet. Som fugleunger sitter de der med gapende kjeft og svelger unna alt det Ap-ledelsen serverer dem. Uten tvil - de må ha et unikt fordøyelsessystem.

Ja, hvordan skulle slike politiske søvngjengere evne å skrive noe som var interessant?

Det er dette som er grunnen til at jeg ikke har forhåpninger om noe nytt og spennende fra Ap-bloggerne. Trolig har mange av dem allerede skrevet blogginnlegget som skal postes etter debatten i morgen, der de igjen vil messe at Stoltenberg vant debatten.

Vent og se!

Jeg eier Dagsavisen, men ble avvist

Jeg forsøkte å kommentere en av Arne Strands artikler i Dagsavisen. Det han skrev var naturligvis et kampskrift for Arbeiderpartiet.

Selv om det jeg skrev faktisk var vennligsinnet, ble kommentaren min ikke akseptert. Jeg må innrømme at det gjorde meg litt såra og vonbråten, for jeg er tross alt en av eierne av Dagsavisen (det er du, også). Dagsavisen mottar nemlig om lag 50 millioner skattekroner hvert år i form av pressestøtte, så Arne Strand og de andre i avisen er statslønnede medarbeidere.

Neida, det er ingen katastrofe at min kommentar ikke ble akseptert. Det skulle ikke forundre meg om min blogg har flere lesere enn det Dagsavisen har. Men en smule irritert ble jeg. Det må sies.

Siv er superkul

Siv Jensen er over dobbelt så populær som Jens Stoltenberg.

Kvasir, Norges største søkermotor, har fått i oppdrag fra E24 å sjekke hvilke av de norske partilederne som blir mest søkt etter.

I august var det klinkende klart hvem som ble den suverene vinneren. Det var Siv Jensen. Hun sto faktisk for nesten halvparten av alle partileder-søkene.

Samtidig er det ikke første gang hun topper listen. Hun har gjort det gjennom hele sommeren.

PR-rådgiver Haakon Schrøder sier til E24 at han tror det er flere grunner til at Siv topper målingen.

- Hun er blitt superkul gjennom sommeren. Hun åpner et helt nytt marked. Siv er en dame i sin beste alder. Hun ser bra ut, fører en politikk som mange synes om og hun er singel, sier han.

Les flere nyheter og se Fremskrittspartiets TV på Fremskrittspartiets hjemmeside

De tungnemme i Aftenposten og VG

Faktasjekk.no har rettet argusøynene mot en helsides annonse fra Fagforbundet i både VG og Aftenposten. De konkluderer med FrP og Bondevik-regjeringen IKKE har foreslått 13 timers arbeidsdag, slik Fagforbundet hevder.

Det var selvsagt noe alle skjønte. Untatt i VG og Aftenposten. Der sitter de fortsatt og lurer.

Sosialistene elsker kaos

Kaos må være ett av de mest brukte ordene i denne valgkampen. Sosialistene og journalistene deres elsker ordet. Som utrettelige hakkespetter forsøker sosialistene og journalistene å hamre inn i hodene på folk at kaos vil oppstå hvis de borgerlige vinner valget på mandag.

Det er naturligvis intet annet enn noe åndssvakt sludder.

Ola og Kari går ikke til valglokalene med mulige og umulige regjeringskabaler i tankene. Det er følelser, og ikke analyser, som avgjør hva folk stemmer på.

Det er kanskje beklagelig, men dog et faktum, at det tenkes ikke mye blant de fleste velgere. Mange gir rett og slett blaffen - kanskje fordi de har forstått at strengt tatt er det kun marginale forskjeller mellom de ulike partiene på Stortinget. Når noen forsøker å inbille folk at det enten blir kaos eller stø kurs, da trekker de fleste på skuldrene. Ære være dem for det.

Når det gjelder manglende bruk av den venstre hjernehalvdel, er den tradisjonelle Ap-velgeren et godt eksempel. Hos de fanatiske Ap-velgerne har det ikke vært tenkt en selvstendig tanke siden Ap begynte å styre dette landet. Som fugleunger sitter de der med åpen kjeft og svelger unna alt det Ap-ledelsen serverer dem. Uten tvil - de må ha et unikt fordøyelsessystem.

Ordet kaos har for lengst mistet sin kraft. Fortsatt bruk av ordet i valgkampen vil kun vitne om et litt hjelpesløst forsøk på å lure velgerne.

Nettopp det kan komme til å straffe seg.

Slurv i Aftenposten

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener både egne partifeller og Politiets Fellesforbund-leder Arne Johannessen har kommet med uheldige, generaliserende asylutspill i valgkampen, skriver Aftenposten.

Arne Johannessen er også partifelle av Jonas Gahr Støre. Han var en av de såkalt uhildede ekspertene som Aftenposten brukte da de laget den famøse førstesiden om Fremskrittspartiets politikk.

Velkommen tilbake, Carl I. Hagen

Det var herlig å se og høre Carl I. Hagen på TV igjen. Norges kanskje beste politiske kommunikator bør være der han hører hjemme - i manesjen. Få kan formidle et politisk budskap bedre enn Carl I. Hagen.

Velkommen tilbake!

Wednesday, September 9, 2009

Tips til medlemmer av LO

Er du LO-medlem og lut lei sosialist-propagandaen i organisasjonen, men du vet ikke hva du kan gjøre med det?

Det er dessverre ikke mye du kan gjøre. Du er trolig på en arbeidsplass der LO-mafiaen dominerer, der de utøver meningsterror og eventuelt mobbing av dem som tilkjennegir avvikende synspunkter og atferd. Det finnes mange tragiske eksempler på arbeidsfolk som fryses ut fordi de er annerledes enn den toneangivende gruppen.

Det er derfor forståelig om du ikke avslører dine meninger, at du rett og slett holder kjeft.

Men - du har muligheten på mandag! Når du står der bak forhenget i valgboden, da er det du og ikke arbeidsplassens tyranner som bestemmer. Da kan du ta din hevn. Da kan du bruke stemmeseddelen til et av de borgelige partiene i stedet for stemmeseddelen til Arbeiderpartiet eller SV.

Husk på - du vil ikke være alene. Undersøkelser viser at i 2006 hadde Frp støtte fra 25 prosent av LO-medlemmene. De fleste holdt det sikkert hemmelig overfor arbeidskolleger - slik du også kan.

Godt valg!

Redaktør med 7 grunner til å stemme Frp

Redaktør i nettportalen kommentar.no Carl Johan Berg har listet syv grunner til at han vil stemme Fremskrittspartiet i år.

Her er grunn nummber 3:

3. FAIR PLAY. Jeg synes mediene og de andre partiene - inkludert Høyre - har behandlet Frp bedritent. NRK har vært det rene propagandamaskineriet for de rød-grønne og mot Frp. Jeg reagerer på måten de tre andre borgerlige partiene har forsøkt å stigmatisere og isolere Frp på, gjennom buskagitasjon, diverse "forlik" og andre utspill. Lavmålet er likevel representert ved stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap) som i flere skoledebatter har kalt Frp "rasistisk" - men som i dag beklaget "hvis noen har oppfattet meg dithen at jeg mener Frp er rasistisk....".

De seks andre grunnene kan du lese her: DERFOR STEMMER JEG FRP I ÅR!

Aftenposten og Nrk får kritikk av kolleger

Søndag la den konstituerte sjefredaktøren i Aftenposten seg langflat og beklaget et oppslag som angivelig skulle vise kriminalitetseksplosjonen som vil følge hvis Frps politikk blir omsatt i praksis. Kildegrunnlaget var for tynt og den journalistiske metoden tvilsom.

Samme kveld forsøkte NRK Dagsrevyen en øvelse i samme genre. Et 11 minutter langt innslag skulle vise hvilke dramatiske konsekvenser det vil få for norsk utenrikspolitikk hvis Frp kommer i regjering.

Metoden - og svakheten - var på mange måter den samme som hos Aftenposten: Man tar enkeltposter fra programmet og uttalelser fra Frp-politikere - og lar eksperter vurdere dem. Problemet er at dette er kompliserte felt. Valget av eksperter gir langt på vei resultatet.


....Den største svakheten er likevel forestillingen som spres om at dette vil skje «med Frp i regjering». Man kunne med omtrent like stor rett påstått at med «SV i regjering vil Norge melde seg ut av Nato», at «med KrF i regjering vil fri abort bli avskaffet», eller at «med Sp i regjering vil Stortinget flyttes ut av Oslo».

Les hele artikkelen i Dagens Næringsliv: Særbehandling

Mandag kan du gjøre journalistene sure

Mandag er det DU som er viktig. Da har du sjansen til å irritere journalistene. Særlig journalistene i Nrk, Aftenposten og VG (Dagbladet forbigår vi i stillhet).

Journalistene skal liksom være vaktbikkjene i samfunnet, de skal granske makthaverne. Det er derfor sjokkerende at i stedet for å ettergå regjeringens politikk, har mediene vært mer opptatt av å kritisere de partiene som ønsker å overta regjeringsmakten. Særlig Fremskrittspartiet har fått gjennomgå av mediene. Aftenposten, VG og Nrk har opptrådt som valgkamporgan for den rødgrønne regjeringen.

Enhver undersøkelse viser at journalistene er venstrevridde, så det er ingen stor overraskelse at også denne gangen kjemper de for sine politiske partier på venstresiden.

Dessverre er det ikke mye vi kan gjøre med journalister som kaster over bord alle journalistiske prinsipper. De vanærer sitt eget yrke og bringer skam over journalistikken. Det må de selv leve med.

På valgdagen, derimot, har du muligheten til å si fra om hva du mener.

Du kan være sikker på en ting: Hvis Fremskrittspartiet gjør et godt valg på mandag, vil det være mange journalister som blir rasende og frustrerte. Det synes i hvert fall jeg at de fortjener. Er vi riktig heldige, vil et godt valg for Fremskrittspartiet åpne øynene hos noen av journalistene. Kanskje vil det gå opp for dem at folk ikke er så dumme og lettpåvirkelige som de håper og tror.

Det er opp til deg. Mandag er det du, og ingen andre, som bestemmer hvilken stemmeseddel du skal bruke!

Aftenposten er fortsatt rødgrønt støtteorgan

Aftenposten fortsetter med sine nålestikk mot Fremskrittspartiet (se dagens nettutgave). På topp har de en tåpelig artikkel om at de forsøkte å få Siv Jensen til å undertegne ett eller annet dokument som redaksjonen har forfattet. Siv Jensen avviste heldigvis stuntet til Aftenposten, noe det rødgrønne talerøret av en avis ikke likte.

Det eneste verdifulle i artikelen er det som Siv Jensen sier på slutten av Aftenpostens valgkampskrift:

Det faktum at Aftenposten og de øvrige i media «av en meningsløs og merkverdig grunn» ikke ettergår de politiske resultater av fire år med rødgrønn regjering.

Tuesday, September 8, 2009

Er Stoltenberg for engstelig?

Nrk kjører nå en av sine mange reklamesnutter hvor Stoltenberg sier at han er redd for å slå på radioen om morgonen fordi han er redd for å høre at Frp har brukt enda en milliard eller to....

Jeg visste ikke at Stoltenberg var en så engstelig person. Hvis det ikke skal mer til enn radionyheter om morgonen for å sette ham ut av spill, da kan man stille spørsmålstegn ved om han egentlig er skikket til å være landets statsminister.

I disse 4 årene han har ledet regjeringen, har kongeriket Norge heldigvis vært forskånet for alvorlige, nasjonale hendelser. Men hva om en katastrofe inntreffer? Vil Stoltenberg da nekte å forlate senga, gjemme seg under dyna og i verste fall ender vi kan hende opp med at Modum Bad får innlagt en statsminister nummer to?

En opphetet diskusjon blir til angrep og krangel

Les dette åndssvake sludderet som er skrevet på Nrks hjemmeside om den såkalte krangelen mellom Siv Jensen og Erna Solberg. Der er også en link til "krangelen" hvis dere ikke så innslaget i Dagsrevyen.

Å kalle dette for krangel er latterlig. En noe opphetet diskusjon, kanskje, men ikke noe mer.

Men enda mer latterlig er uttalelsene og konklusjonene disse to valgforskerne kommer med. Jeg vet ærlig talt ikke om jeg skal le eller gråte!

Journaliststudentene er politisk røde

Journaliststudentane ved Høgskolen i Oslo vil stemma raudgrønt. Frp hamnar på mikroplass.

Slik vil dei nye journaliststudentane ved HiO stemma:
Rødt: 11%
SV: 14%
Ap: 23%
Sp: 3%
Venstre: 9%
KrF: 9%
Høyre: 9%
FrP: 3%
Veit ikkje: 19%

– Eg får håpa at journaliststudentane tek til vitet, seier Per Valebrokk, redaktør og administrerande direktør for E24 til journalisten no

Problemet ville bortfalle helt og holdent hvis det ble alminnelig akseptert at journalister ikke stemmer ved valg.

Gratulerer, Erna Solberg

Jeg må bare gratulere Erna Solberg med en glimrende opptreden i partiutspørringen i Nrk i kveld. Erna fremsto som sikker og trygg på egen politikk. Hun svarte meget godt for seg i utspørringen. Den som eventuelt ikke får tiltro til henne og partiet Høyre etter den utspørringen, må være hjernevasket sosialist.

Monday, September 7, 2009

Her er noe for Nrk

Nrk har som hovedoppslag på sin hjemmeside at Rune Gerhardsen krever at byrådet betaler for å utsette ferien til tidligere idrettsbyråd Annette Wiig Bryn så hun kan delta på Holmenkollen-høringen. Hvis ikke vil Arbeiderpartiet gjøre det.

Denne saken har vært på topp på Nrk's hjemmeside i mange timer. Kanskje de nå kan bytte ut med dette, skrevet på tidligere sjefredaktør Thor Bjarne Bores blogg:


Tatt i betraktning Regjeringens skryteliste om alt den har gjort når det gjelder veier, sykehus og arbeidsliv, burde det være naturlig at nettopp i et valgår ble slike reaksjoner kjent før stemmeurnene forsegles. Men spørsmål og regjeringssvar er unntatt offentlighet, inntil 24-september,"på grunn av av riksrevisors (Jørgen Kosmo, tidligere Ap- statsråd)ferieavvikling og reiseplaner".

I dag kommer det 50 nye asylsøkere

Hver eneste dag kommer det om lag 50 nye asylsøkere til Norge. Så langt i år er det registrert 11.654 asylsøknader. De fleste asylsøkerne så langt i år kommer fra Afghanistan. Eritrea og Somalia kommer på de neste plassene. Prognosene for 2009 er 18.000 søknader.

I forhold til Danmark, som utmerker seg med svært lave tall, hadde Norge seks ganger så mange asylsøkere i 2008.

Les mer i Nettavisen

Aps løshunder, Bøhler og Gerhardsen

Når Aps løshunder Jan Bøhler og Rune Gerhardsen rykker ut i Dagbladet og krever internering av kriminelle og identitetsløse asylsøkere, er dette et patetisk forsøk på dobbeltkommunikasjon. Arbeiderpartiet har ledet en flertallsregjering i 4 år og hatt ansvaret nettopp for asyl- og innvandringspolitikken, med den konsekvens at det nå settes ny norsk rekord i mottak av asylsøkere. Mange av dem kommer til landet uten identitetspapirer. Da bør man jo faktisk spørre hvorfor regjeringen gang på gang har stemt ned Fremskrittspartiets forslag om å opprette lukkede asylmottak for å ha kontroll med identitetsløse og kriminelle asylsøkere, inntil man får sendt dem ut av Norge.

Erna, som nå ønsker å gjenopplive en regjering av bondevikpartiene, tidenes mest upopulære regjering. Er det virkelig noen som tror det blir en strengere asylpolitikk i Norge, med KrF og Venstre i regjering? Dette illustrerer med all tydelighet hvilken dramatisk forskjell det blir på en regjering med eller uten Fremskrittspartiet. For de velgerne som ønsker seg en sterk og handlekraftig regjering bør tenke seg nøye om før de eventuelt stemmer Høyre. Det kan få som konsekvens at norsk asylpolitikk blir like løssluppen og naiv som gjennom de siste 4 årene med Stoltenberg.

Les hele lederartikkelen til Siv Jensen i Nettavisen

Ap holder velgerne for narr

Aftenposten kunne lørdag avsløre at regjeringen tilbakeholder flere rapporter som viser manglende sykehusstyring, manglende veivedlikehold og svakheter ved innsatsen rundt inkluderende arbeidsliv. FrP krever nå fullt innsyn før valget.

- Velgerne har krav på å få vite hva disse rapportene inneholder. Nå vet vi ikke om innholdet kan være med på å avgjøre valget, sier Sandberg.

- Det er arrogant av regjeringen å hemmeligholde dette. Regjeringen står i valgkampen å skryter av hva de har fått til på veier, sykehus og arbeidsliv, så kommer det samtidig tre rapporter fra riksrevisjonen som kan vise det stikk motsatte, sier han til Frp Nyheter

Sunday, September 6, 2009

De utvalgte

Å kritisere media er det samme som å skrive under på at en aldri vil bli en av de ”utvalgte”. En vil for evig tid, og av en samlet media-flokk, bli stengt ute av det ”gode selskap”. Dessuten har media funnet en god strategi for å slå tilbake slik kritikk; en beskyldes for å ha gjort seg selv til ”offer”. Hvorpå det harseleres med offer-rollen, for det er unektelig noe komisk over å ville være meningsbærende og offer på samme tid.

Et stort sett samlet mediakorps gjør i mine øyne minimalt for å dekke over sine egne sympatier, noen antakelig for de ikke kan bedre, mens andre står offentlig frem med sin partireferanse. Sistnevnte forhindrer derimot ikke media til å bruke de samme som ”tilsynelatende nøytrale” debattanter eller analytikere. Som eksempler kan vi ta programleder Nina Owing i NRK 1. Gang på gang har vi ”sittet sammen i sofaen” med hennes kommentatorpanel, enten utvalgte velgere eller utvalgte journalister (kommentatorer), der hun smilende spør om ett eller annet knyttet til ”rotet på høyresiden”. Ingen har så langt, i alle fall ikke som jeg har fått med meg, replisert med ”rotet på venstresiden”. Så har vi den allestedsnærværende Arne Strand, politisk redaktør i Dagsavisen. Jeg har stor glede av mange av Strands analyser og kommentarer, men jeg trenger ikke akkurat minne meg selv på at han er Ap-mann.


Medias utstøtte parti er uten sammenligning FrP. Jeg kan ikke erindre en debatt eller analyse så langt i valgkampen, som har vært regissert slik at det har gått i FrP’s favør. Det gjør meg skeptisk. Finnes det ingen i dette landet, utenom FrP-politikere selv, som vil støtte opp om (noen av) FrP’s forslag, eller er det media som holder dem utenfor ”det gode selskap”?

Les hele artikkelen her - De utvalgte

Har Aftenposten startet brannslukkingen?

Diskutér Aftenpostens valgkamp-dekning med konstituert sjefredaktør Hilde Haugsgjerd. Møt henne i nettprat mandag, inviterer Aftenposten.

Mon tro hvorfor? Fordi journalister lytter til vanlige folk?

Neppe.

Journalistene er den eneste ufeilbarlige yrkesgruppen vi har i dette landet - de vet best. Ikke prøv å lære dem noe.

Kan det være den nødvendige brannslukkingen som nå har startet i Aftenposten? Den kom i så fall tidligere enn jeg forutsa. Tyder det på at Aftenposten allerede har opplevd et ras av oppsigelser av abonnement etter de kampanjene de har kjørt mot Frp og Høyre?

De plettfrie Sponheim og Høybråten

Møtet ved milepelen av Sigurd Hoel er en av de beste bøker jeg har lest. Boken omhandler nordmenn under den annen verdenskrig og krigsoppgjøret etterpå.

Sigurd Hoel setter de fleste på anklagebenken - både svikerne, domsmenn, dommere og de såkalt gode nordmenn. Selv hovedpersonen i boken, som ble kalt den plettfrie på grunn av sin bastante og tilsynelatende perfekte livsførsel, viser seg å være langt fra plettfri.

Hver gang jeg ser og hører Sponheim og Høybråten dukker tanken opp på den plettfrie i Sigurd Hoels bok. Sponheim og Høybråten er som kjent ledere av partier som de selv mener har en så plettfri og perfekt politikk at de ikke en gang kan snakke med et så besudlet parti som Fremskrittspartiet. Sponheim og Høybråten mener åpenbart selv at de er politikkens "gode nordmenn".

Holdningen til Sponheim og Høybråten vil mest sannsynlig føre til at de som stemmer borgerlig ikke vil få en borgerlig regjering.

Den plettfrie i Sigurd Hoels bok visste seg i ettertankens grelle lys å være en sviker. Politikkens plettfrie, Sponheim og Høybråten, som har plassert seg selv i moralfeltet som eksperter på det gode i politikken, kan vanskelig karakteriseres som annet enn svikere overfor borgerlige velgere.

De som ønsker en ny regjering, bør ikke stemme Venstre eller Kristelig Folkeparti. En stemme til ett av de to partiene vil ikke føre til et regjeringsskifte.

I tillegg er det litt ekkelt med personer og partier som forsøker å gradere seg selv opp til et slags høyere nivå over andre.

Var det ikke en norsk popgruppe som en gang hadde en sang de kalte Engel med skit på vingan? Det burde bli partisangen til Venstre og Kristelig Folkeparti.

Holmenkollen viktigere enn Rogaland

Jernbaneblunder like dyr som Holmenkollen-sprekk, skriver Dagbladet. Jernbaneverket kan ha rotet bort 600 millioner kroner i den såkalte Merkur-skandalen.

Valgforsker Frank Aarebrot er overrasket over at opposisjonspolitikerne ikke har tatt tak i denne saken i valgkampen. Merkur-saken har fått lite oppmerksomhet i nasjonale medier.

- 600 millioner i Holmenkollen er langt viktigere enn 600 millioner i Rogaland. Det morsomme er at denne saken kunne vært brukt mot de rødgrønne og Liv Signe Navarsete som ansvarlig statsråd. Likevel griper ikke opposisjonen eller avisene i Oslo saken, sier han.

Saturday, September 5, 2009

Søta bror

Jeg skulle virkelig ønske at de unge reporterne i Sportsrevyen slutter å bruke det utslitte uttrykket Søta bror om svenskene. Betegnelsen er utbrukt, utslitt, tåpelig - og det er også meningsløst. Disse unge reporterne prøver vel å gi inntrykk av profesjonalitet ved å strø om seg med slike gamle fraser. Det har motsatt effekt.

Klubbkameratene

Han ble stemplet som finansdoldis, men brukte bare noen uker på å bli de tillitsvalgtes aller beste venn. Mens andre har vendt ham ryggen, har fagforeningene kjempet kapitalisten Kjell Inge Røkkes sak i 13 år.

Jeg ramlet over denne artikkelen i Dagens Næringsliv og kan anbefale deg å lese den. Artikkelen er lang, så hent deg en kaffekopp. For sikkerhets skyld - det kan hende du vil føle behov for å spy litt nå og da, så ha gjerne en bøtte stående ved siden av deg, også.

God fornøyelse.

Klubbkameratene

Våre udugelige journalister

Vi har alle sett det og hørt det - gang på gang: Arbeiderpartiet vil ikke diskutere egen politikk, deres strategi er å hele tiden angripe Frp. Man skulle da tro at vi hadde oppegående journalister som evnet å skjære gjennom. Dessverre - så langt har Arbeiderpartiets strateger suksessfullt tatt innersvingen på journalistene.


Se bare på hvordan Aftenposten laget en dobbeltside og ryddet forsiden, for å slå fast at noen eksperter mente Frp-politikk ville gi mer kriminalitet. Fjorten dager senere innrømmer sjefredaktøren at de nok ikke burde laget forsiden, men beklager ikke at tre av forskerne var partipolitikere fra et konkurrerende parti. Og i mellomtiden holdt hun kjeft. Vel vitende om at Frp ble angrepet i øst og vest for den forsiden hun nå innrømmer ikke var god nok. Hun var vel kanskje litt fornøyd, likevel?

Slik har den norske valgkampen blitt. Mens Ap angriper Frp, følger mediene opp. Og til slutt kaster kommentatorene seg over temaene.

La meg ta nok ett eksempel, VGs kommentator Frithjof Jacobsen ironiserte over hvordan Siv Jensens skjørtekanter nå preget debatten, og lurte på om Frp ikke hadde viktigere ting å snakke om.

Det han ikke fortalte var hvordan hans egen avis jaget etter denne nyheten i over to døgn, etter å ha mislyktes med å få noen til stå frem og kritisere Kristin Halvorsens hersketeknikker. Det var for øvrig i en samtale om Kristin Halvorsen at Jensen kom inn på tv-studioer. Til tross for at Jensen selv ikke har ønsket oppslag om dette, men heller ville diskutere politikk, fortsatte VG til det nesten kjedsommelige. Resultatet var en forside og to helsider, og en fremstilling om at Siv Jensen går til angrep på NRK og TV2. Jacobsen fikk dermed et tema han kunne raljere over Siv Jensen på. Det ble vel slik han hadde håpet.


Den røde tråden i alt dette er hvordan valgkampen ikke lenger handler om politikk, men om hvordan mediene og Ap spesielt, elsker å angripe FrP.

Les hele kronikken: Hva valget handler om

Sjefredaktør i Aftenposten vil ikke beklage

Hilde Haugsgjerd, sjefsredaktør i Aftenposten, sier til P4 at de ikke ønsker å beklage at de brukte eksperter som har bindinger til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, uten å gjøre oppmerksom på det.

Haugsgjerd innrømmer likevel at avisen ikke er helt fornøyd med oppslaget.

- Forsiden har blitt diskutert en del på desken i etterkant. Vi tok kanskje litt for hardt i og gjorde det litt for enkelt når vi skrev "Ekspertenes dom". Det kan jo høres ut som det er en samlet norsk forskerstand, og det var det jo ikke, sier Haugsgjerd.

Ta det med ro, Hilde Hugsgjerd. Ingen forventet en beklagelse. Du er tross alt journalist - den eneste ufeilbarlige yrkesgruppen vi har i dette landet.

Arbeiderpartiet holder kritiske rapporter hemmelig

Kritiske rapporter om dårlige veier, svak sykehusstyring og utstøting av arbeidslivet blir hemmeligholdt av de rødgrønne til etter valget.

Den rødgrønne regjeringen har systematisk hemmeligstemplet en rekke saker fra Stortingets kontrollorgan, Riksrevisjonen, med til dels meget kritiske spørsmål til pengebruken.

Allerede 26. juni oversendte Riksrevisjonen en rekke til dels meget kritiske brev om sentrale saker i valgkampen:


Mangelfullt vedlikehold av veiene.


Svak styring med sykehusene, som fører til store underskudd.


Regjeringens innsats for et inkluderende arbeidsliv.


Kritiske spørsmål til prosjektstyringen i Posten Norge og NSB.

Les mer i Aftenposten: Kritikk skjules til etter valget

Friday, September 4, 2009

Såkalte eksperter på oppdrag for sosialistene

I forrige uke slaktet såkalte uavhengige eksperter FrPs politikk. Nå viser det seg at alle ekspertene er rødgrønne politikere.

– Jeg ble ikke forundret, sier Jan Arild Ellingsen (FrP).

Rusforsker Hilde Pape, professor Paul Larsson ved Politihøgskolen, og lederen for Politiets Fellesforbund Arne Johannessen, ble alle fremstilt som uavhengige eksperter i en artikkel i Aftenposten i forrige uke. I denne artikkelen ble FrPs politikk regelrett slaktet.

Samtlige av ekspertene mente at Norge kom til å bli et utrygt land hvis FrP kom til makten.

Nå viser det seg at ingen av disse ekspertene var uavhengige. Pape er aktiv lokalpolitiker for SV, Larsson er varamedlem i kommunestyret for Senterpartiet, og Johannessen er aktivt medlem i Arbeiderpartiet.

Les mer her: Ekspertene var ulver i fåreklær

Fagforbundet lyver for det norske folk

I pamfletten fra Fagforbundet, som bærer navnet ”Vurderer du å stemme FrP?” kommer organisasjonen med en rekke løgner. Enten er de lettere tilbakestående i Fagforbundet, uten evner til hverken å høre eller lese, eller de mener at målet helliger midlene - altså servere direkt løgn om Fremskrittpartiets politikk.

Kenneth Svendsen (FrP) tilbakeviser punkt for punkt løgnene til Fagforbundet her:
Dette er Fagforbundets drittpakke

Ap lover nå det samme som for 29 år siden

Norge har råd til å satse, du lever i et av verdens rikeste land, oljemilliardene gir oss økonomisk handlefrihet, vi har overskudd på statsbudsjettet, overskudd i utenriksøkonomien og store valutareserver. Staten er uten gjeld, vi kan velge vår egen fremtid. Arbeiderpartiet går inn for å gjøre Norge til et tryggere og bedre land å leve i. Vi vil gi deg et helsestell som fungerer når du blir syk, en eldreomsorg som gjør det godt å bli gammel, et velferdssamfunn der ingen møter stengte dører og kalde skuldre. Dette er kjernepunktene i Arbeiderpartiets velgergaranti. Det er dette valget dreier seg om. Hvis du gir oss din stemme kan vi vinne valget sammen og gjennomføre Arbeiderpartiets velgergaranti. Ny vekst for Norge. Arbeiderpartiet.


Dette var Arbeiderpartiets annonse i Verdens Gang 7 september 1985.

Det er 29 år siden de lovte å løse alle problemer og ga en garanti. Skal dere stole på dem nå når de gjentar det? Ikke tale om!



Hør Carl I. Hagens valgkamptale

Thursday, September 3, 2009

Aftenposten vil snu - etter valget



Det har kommet overraskende mange anklager mot Aftenposten ved dette valget. Avisen har blitt anklaget for å drive en negativ kampanje mot de to største borgerlige partiene, Høyre og Fremskrittspartiet. Mange hevder at avisen har blitt et propagandaorgan for den sittende regjeringen. Selv om avisen helt sikkert vil endre dette etter valget, kan det komme til å koste Aftenposten dyrt.

Flere bloggere har skrevet om Aftenpostens venstrevridde linje. Stortingskandidat for Akershus FrP, Tom Staahle, skriver dette på sin blogg:

I løpet av en drøy uke kjørte Aftenposten ukritisk ut kritiske nyhetssaker der "eksperter" raljerte over FrPs justispolitikk og andre politiske saksfelt. Nå viser det seg i følge P4 at det er "eksperter" med meget sterke bindinger til de rød-grønne partiene som har uttalt seg, uten å gjøre leseren oppmerksom på bindingene til de rød-grønne.

Nettstedet, kommentar.no, har også kommet med tilsvarende anklager om kampanjejournalistikk i Aftenposten:

Aftenposten og NRK er like sterke tilhengere av en AP – regjering eller en sosialistisk dominert regjering som Klassekampen og Dagsavisen. Hver eneste dag har de to førende propagandaorganene innlegg og utfall som har som formål dels å stigmatisere FrP, dels å splitte Høyre og FrP.

Jeg tror Aftenposten kommer til å fortsette i samme leia - helt frem til valget. Når valget derimot er over, tipper jeg det vil komme mange vennligsinnede artikler om Siv Jensen og Frp, og om Erna Solberg og Høyre. Hensikten vil være brannslukking.

Faren er nemlig stor for at et betydelig antall abonnenter kan komme til å si opp avisen. De som eventuelt gjør det, kan komme til å oppdage det samme som det jeg gjorde for flere år siden, nemlig at Aftenposten og enhver annen papiravis er helt overflødig. Alle sammen utsettes vi daglig for en gedigen informasjonsstrøm fra alle kanter og kanaler. Om Aftenposten uteblir vil man knapt merke forskjellen.

Mister Aftenposten abonnenter, kommer de derfor neppe tilbake. Det kan - i dobbel forstand - komme til å bli prisen Aftenposten må betale for en journalistikk mange synes er uredelig.

Dette skjedde mens jeg slo lens



Mens jeg slo lens - det tok om lag 20 sekunder - hadde Norge økt sin formue med mer enn etthundrede-og-fjorten tusen kroner (114 160). For hvert sekund som går, renner det inn 5.708 kroner i Oljefondet.

Du kan se et taksameter som viser pengebeholdningen her: oljefondet.no

Jeg tviler på at det har gått opp for folk flest akkurat hvor stort Oljefondet er blitt:
•Gjennom Oljefondet er vi nordmenn blant de største eierne i nesten alle store selskaper i verden.
•Hver og én av oss ville fått 450.000 kroner hvis Kristin Halvorsen i et anfall av hyperliberal tiltro til enkeltmennesket delte ut pengene til det norske folk.
•Oljefondet kunne kjøpt rubbel og bit av selskaper notert på Oslo Børs som staten ikke allerede eier, og likevel sittet igjen med 300 milliarder kroner.

Per Valebrokk i e24

Stoltenberg er kunnskapsløs

-Stoltenberg sa for noen dager siden at i Norge er sykehjemmene gratis. Han kan ikke ha store kunnskapene, gutten.

Hør og se Carl I. Hagen:








Flott at uetiske selskap finnes



Finansdepartementet utelukkar det israelske selskapet Elbit Systems LTD frå Oljefondet, skriver nrk.no

Norges Bank vart instruert i å selje aksjane i selskapet allereie 30. juni, og Oljefondet er no heilt ute av Elbit Systems Ltd.

Norge var heldig som fann noen som var villig til å kjøpe aksjene. Takk og pris for at noen var villig til å ta vår plass som aksjonær. De ga oss endog penger for plassbyttet. Det bør virkelig glede Etikkrådet og Oljefondet at det finnes slike kjøpere.

Takket være de med lavere etisk standard kan vi her i Norge fortsette som verdens prektige og plettfrie.

Tuesday, September 1, 2009

Stoltenberg burde skamme seg

Hør og se Carl I. Hagen avsløre Jens Stoltenbergs hjelpesløse politikk.

For 29 år siden ga Arbeiderpartiet en velgergaranti - at de skulle løse alle problemer i helsevesenet. Det samme lover de nå også....

Hør og se Carl I. Hagens valgkamptaler: Frp TV

Hjerterå eldreomsorg



- Kommer det en asylsøker opprettes det automatisk en plass i et asylmottak. Men trenger en gammel mann en sykehjemsplass, må han stille seg i kø. Hjerterått, sier Carl I. Hagen.

- Det er hjerteskjærende å konstatere at regjeringen automatisk bruker mer penger på å opprette asylmottak i takt med det voksende behov, mens den samme regjeringen setter tak på etablering av nye sykehjem og omsorgsplasser, sier Carl I. Hagen.

- Når det gjelder asylsøkere så finner alltid regjeringen det som er nødvendig av penger, mens det settes et tak både på antall nye plasser og kroner når det gjelder sykehjem- og omsorgsplasser.


Les mer hva Hagen har å si om eldreomsorgen under den rødgrønne regjeringen:
Hjerterå eldreomsorg

Aftenposten og Nrk ønsker sosialistisk regjering



Aftenposten og NRK er like sterke tilhengere av en AP – regjering eller en sosialistisk dominert regjering som Klassekampen og Dagsavisen.
Hver eneste dag har de to førende propagandaorganene innlegg og utfall som har som formål dels å stigmatisere FrP, dels å splitte Høyre og FrP.

Statlige forskningsinstitusjoner som Transportøkonomisk Institutt (TØI) har også kastet seg inn i valgkampen med ”forskning” som viser hvor forferdelig det vil gå i samferdselssektoren med en FrP/Høyre – regjering. Dette står i grell kontrast til hva bilister erfarer og hva jernbaneeksperter fortviler over når det satses på luftslott (lyntog), kanskje om 50 år, fremfor dobbeltspor i vår tid.

Trenger du gode argumenter for å stemme Høyre eller Fremskrittspartiet, les mer her:
kommentar.no

LO-pampene frykter Høyre




Høyre går til valg på mangfold og maktspredning. Det betyr at mange kan miste innflytelsen de har i dag om Erna Solberg blir statsminister.

Man kan nesten fristes til å stemme Høyre bare på grunn av dette:

Roar Flåthen og LO: «Partisponsor, medieeier, fagforening osv. Må finne seg i at jeg lytter like mye til YS, Akademikerne, Unio, NITO og de som har valgt å være uorganiserte som til LO.»

- Vi frykter Høyre og Solberg, sier LOs nestleder Tor Arne Solbakken.

Å kjempe mot LO er minst like viktig som å kjempe mot Arbeiderpartiet.

Se flere som vil miste makten med Erna Solberg som statsminister: Disse får mindre makt under Erna