Thursday, November 26, 2009

Skittent spill for å fjerne Peter Mueller


Hvem brukte Maren Haugli til å få fjernet Peter Mueller?

Jeg kjøper det ikke. Vibecke Sørensen, Jarle Aambø og Tove Paule kan snakke etikk og idrettens anseelse så mye de vil.

Men Peter Mueller kan ikke miste jobben som landslagstrener i skøyter 81 dager før OL på grunn av den dumme fleipen han hadde til og om Maren Haugli i Berlin i oktober.

Det må ligge mer bak. Vikarierende motiver.

Noen har dyttet Maren Haugli foran seg for å få fjernet amerikaneren.

Hvem? Og hvorfor?.....

.....Skøyteforbundet og Olympiatoppen gambler med Håvard Bøkkos OL. Toppidrettssjef Jarle Aambø sa på pressekonferansen at prinsipper er viktigere enn terminlista.

Underforstått: 81 dager før OL er det dumt for Bøkko å miste treneren sin. Men etikken vi skal styre idretten etter og idrettens anseelse er viktigere enn de OL-medaljene dette eventuelt ender opp med koste Bøkko/Norge.

Jeg er redd den uttalelsen vil lyde noe hult om et par uker hvis det da er kommet for dagen at det har foregått et skittent spill for å få fjernet Mueller.


Les hele innlegget til TV2 medarbeideren her: Yankee, go home!

Tuesday, November 24, 2009

VG og Nrk har hovedansvaret i Mueller-saken

Når de norske skøyteløperne feiler under OL, vil alle vite at det er Olympiatoppen og Skøyteforbundet, samt VG og Nrk, som har skylden. Det er disse som har hausset opp denne saken.

Som vi skrev i går: Det var latterlig å si opp Mueller. Forresten er det mye mer enn latterlig - det er også katastrofalt for de utøverne som har lagt ned utallige treningstimer for å kunne få en OL-medalje. Men det var åpenbart av underordnet betydning for de som sitter og ruger bak sine skrivebord hos Olympiatoppen og Skøyteforbundet.

I stedet for å gi en advarsel til Mueller, samt benytte seg av muligheten til å oppdra mannen, evnet ikke idrettspampene å se andre løsninger enn oppsigelse.

Det er pinlig talentløst - og det er det nok noen som er tilfredse med.



–Det er sikkert noen som er happy i Skøyte-Norge akkurat nå, men jeg synes ikke det er noe å juble for. Jeg er helt sikker på at det har blitt jobbet i kulissene for å få ham fjernet, sier Grødum til Aftenposten.no, og antyder at noen har utnyttet episoden rundt Muellers verbale trakassering av Maren Haugli for å få inn nytt trenerblod.

– Denne saken er blitt hausset opp av mediene. Det har vært en ensidig jakt på Mueller etter at saken ble kjent. Etter 6,5 år som landslagstrener i Norge er det trist at han blir felt av en sak av usportslig karakter, sier landslagsløper Øystein Grødum til NTB.

Monday, November 23, 2009

Latterlig å si opp Peter Mueller

Skøytetrener Peter Mueller har åpenbart noen dårlige sosiale antenner. Han har trolig en grov humor også. Men å si ham opp av den grunn, blir latterlig. Det hadde vært bedre å eventuelt gi Mueller en advarsel.

Jeg hørte nettopp skøytekommentator Ove Eriksen uttale seg på Nrk TV. Han snakket som om Mueller skulle ha fysisk forgrepet seg på jenta - at skøyteforbundet måtte avskjedige Mueller. Ove Eriksen evnet ikke å tenke på andre mulige utganger enn avskjedigelse. Maken til ømtålelig, moralistisk sludder!


Jeg er enig i at fysiske overgrep bør straffes - men denslags har ikke skjedd i denne saken! Skøyteforbundet har overreagert - de har dummet seg ut! Idrettspampene ga fullstendig blaffen i hva flertallet av utøverne mente.

Mueller har vært en svært viktig støttespiller for landslagsløper Øystein Grødum i vanskelige år og nedturer på isen. Grødum er sjokkert over oppsigelsen.

– Denne saken er blitt hausset opp av mediene. Det har vært en ensidig jakt på Mueller etter at saken ble kjent. Etter 6,5 år som landslagstrener i Norge er det trist at han blir felt av en sak av usportslig karakter, sier Grødum til NTB.

Det faktum at de sportslige utøverne ønsket at Mueller skulle fortsette, var åpenbart ikke viktig nok for Olympiatoppen og skøyteforbundet. Der i gården mener de tydeligvis at etisk standard og sunn fornuft vanskelig lar seg kombinere.

Da måtte resultatet bli som det ble.

Arild Andersen Plays Y2K7 LOOP FEST Part 5

Sunday, November 22, 2009

Arild Andersen - Hyperborean

Jan Egeland blir ny utenriksminister

Mitt råtips er dette: Om halvannet til to år vil Gahr Støre gå av som utensriksminister for å forberede seg til å ta over etter Jens, som egentlig er drittlei allerede.

Egeland vil på det tidspunktet ha klart å tilpasse all forskning til fasiten, og han vil ta over jobben som utenriksminister.

Ingen av de politiske journalistene vil være overrasket, fordi de nå har lest det her. De vil skrive og kommentere til hverandre, der de gir uttrykk for at de synes dette er veldig spennende. De politiske journalistene vil også være lettet, fordi de kan fortsette å reise rundt i verden sammen med en ny utenriksminister som også tilhører gutteklubben Oslo Vest.

Saturday, November 21, 2009

Jan Egeland - forskingsdirektør eller politiker?

BT har en interessann artikkel om Ap-mannen Jan Egeland, som åpenbart ikke forstår at forsking og politikk er to ulike ting.

Les artikkelen i Bergens Tidene: Jan Egeland - forskingsdirektør eller politiker?

Nesten gratis hårklipp på Haugenstua

Norge er et høykostland. Det er derfor en sann fryd å gi omtale til privatpersoner og firmaer som går mot strømmen av de som prøver å tyne mest mulig ut av sine kunder.

På Haugenstua i Oslo oppdaget vi en frisørsalong som har disse prisene for klipp av hår:
Menn - kr 150.
Damer - kr 200.
Barn - enda billigere, men vi husker dessverre ikke prisen.

Det er så billig at det nesten er gratis.

Frisørsalongen drives av irakere, og du tar feil hvis du tror de er amatører. Irakerne på Haugenstua har det samme utstyret og de samme klippteknikkene som de dårete salongene i Oslo sentrum - som forlanger opptil 5 ganger så mye for en enkel hårklipp.

Tog fra Oslo Sentralstasjon til Haugenstua tar om lag 12 minutter. Billetten koster 25 kroner. Frisørsalongen ligger et halvt minutts gange fra togstasjonen på Haugenstua.

Irakernes frisørsalong avviker også fra mange norske frisørsalonger når det gjelder navn. Mens norske salonger doller seg med fransk og engelsk i navnene, kaller irakerne sin salong for Venner Frisør.

De holder endog åpent på søndager.

Friday, November 20, 2009

Heldigvis ble det ikke Tony Blair

Belgias statsminister Herman Van Rompuy blir ny EU-president. Tidligere ble det spekulert i at kanskje krigsforbryteren Tony Blair ville bli valgt. Hadde det skjedd, ville EU ha mistet all respekt. Å få en president med så blodige hender som det Tony Blair har, ville ha fylt mange med vemmelse.

Wednesday, November 18, 2009

Skatteetaten ønsker ikke de best kvalifiserte

Utrolig, men sant: Skatteetaten vil ikke lyse ut stillinger eksternt fordi de frykter å få bedre kvalifiserte søkere enn det de har internt.

I en redegjørelsen skriver Skatteetaten at en offentlig utlysning «vil kunne tvinge frem en ekstern tilsetting (...) da en ekstern kan være best kvalifisert og dermed har arbeidsgiver plikt til å ansette denne.» Det er Dagens Næringsliv som skriver dette.

I kommentarspalten er det en leser som skriver:

...Dette bekrefter bare bildet av en egenrådig og selvrettferdig etat, som alltid synes å vite best og som ikke etterlever egne regler...


Skatteetaten skal kontrollere at vi som skattebetalere følger loven, da må vi kunne forvente at de gjør det selv. Vi må også kunne forvente at de sørger for å ha de best kvalifiserte i sin stab, skriver Jan Tore Sanner på sin blogg.

Etter vår mening bør man begynne på toppen: Utlys stillingen som skattedirektør og fortsett så videre nedover i rekkene. De som nå har lederansvar i Skatteetaten viser en holdning som er så utrolig at de bør skiftes ut!

Tuesday, November 17, 2009

Har Skatteetaten ødelagt ditt liv?

Er du en av dem som har fått ditt firma, økonomi, helse og kan hende ekteskap ødelagt på grunn av problemer med Skatteetaten? Da ønsker vi å høre fra deg.

Vi vet at urovekkende mange har fått sine liv formørket av Skatteetaten. De fleste gir opp og lider i stillhet - vi leser ikke om dem i avisene.

Det ønsker vï å gjøre noe med. Vi ønsker å publisere historiene.

Send oss en email. Vi må kjenne din identitet. Men skriver vi historien din og du ønsker å forbli anonym, kan vi anonymisere deg når vi skriver.

En voksende forakt for staten og skatteetaten

Folk raser mot Skateetaten, og i særdeleshet mot Skatt Øst. Kommentarfeltet hos e24 viser en voksende forakt for staten. Det burde uroe Arbeiderpartiet.

I går skrev e24 om Arne Hjeltnes som vant skattesaken mot Skat Øst etter seks år i retten. Kommentarene fra leserne viser det vi allerede visste: Skatteetaten undergraver folks tillit til systemet.

Det norske folk er ikke motstandere av å betale skatt. De vet meget godt at samfunnet trenger skattepenger og de er villig til å bidra. Det er inkompetansen hos skatteetaten, urettferdighetene i systemet, samt følelsen av forfølgelse og å stange hodet mot veggen som opprører folk. Den absolutt verste man kan skylde penger, er nettopp staten - og kun de ressurssterke klarer å forsvare seg.

Her er et lite utdrag av det leserne skriver hos e24:

- Har opplevd liknende fra Skatteetaten de siste 4 år. Jobber både i Norge og utlandet og får forskjellig svar og behandling hvert eneste år hva gjelder skatt. Man ber om råd - de kan ikke reglene. De rådene man får er tydeligvis gale - de behandler deg på helt annen måte. De tar alt til sin fordel og gjør ikke engang et forsøk på å gi deg en rettferdig skatt. Ved klage tok det over ETT ÅR før skatteetaten svarte, og ved svar om at man hadde rettet på likningen har det tatt over 6måneder å få korrekt likning... Men pengene skal de ha inn ila 2 uker. Klager man sitter gjerne de samme i likningsnemda - spesielt i utenlandssaker. Snakk om bukk og havresekk. Man føler virkleig at man står maktesløs når skatteetten har bestemt seg. Bruk heller tid på å hjelpe de som ber om råd å fylle ut selvangivelsen RIKTIG!

- Til Svein Kristiansen.
Nå bør du ta et tak og rydde opp i galskapen. De vanvittige omstruktureringene du og Bjarne har gjort de siste 15 år har skremt all kompetanse ut av etaten.
Tilbake sitter 3 klasses saksbehandlere som ingen andre vil ha, og styrer skatten etter "rutiner" som de selv ikke forstår.

Hilsen tidligere Likningssjef (med 17 år fartstid i skatteetaten, og 8 år som revisor.)


- Man kan undres på hvor mange millioner/arder skattevesnet snyter befolkningen for. Jeg kjenner nesten ingen som ikke har hatt en uenighet med disse myndighetene. Jeg kjenner nesten like mange som må gi opp som følge av kostnadene en slik kamp innebærer. Dette er et absolutt demokratisk problem. Selv har jeg brukt 7 år på å vinne pengene mine tilbake. Blir jeg 70 år, har altså Skatt øst brukt 10 % av livet mitt på å prøve å stjele mine penger... Rettighetene må reverseres. Penga først når skatteetaen har vunnet!

- Kafka Prosess. Enig i at her er det bukken og havresekken. Hva med menigmann som neppe hadde vært i økonomisk stand til å hevde sin rett. Det er ikke en rettstat verdig, og det bør bekymre mange!

- DU HAR HELT RETT HJELTNES

JEG HAR VÆRT UTSATT FOR NOE LIGNENDE . DET KOSTET MEG EN SKILSMISSE OG MYE KOSTNADER OG TAPTE ÅR SELV OM JEG SOM REVISOR OG ØKONOM MED 30 ÅRS ERFARING GJORDE HELE JOBBEN SELV . FYLKESSKATTEKONTORENE - LIGNINGSMYNDIGHETENE HAR JEG IKKE TILTRO TIL LENGER . HAR DREVET TIDLIGERE 30 ÅR SOM REVISOR .
DET SYSTEMET VI HAR I DAG ER OGSÅ SÅ SOVJETISK SOM DET BARE KAN VÆRE .
EN VET IKKE HVEM SOM BEHANDLER SAKEN OG DET TAR ÅR OG DAG FØR ENKLE SPØRSMÅL LØSES .
NEI , IKKE LENGER TILTRO TIL SKATTEETATEN DESSVERRE .

REIDAR JOHNSEN
SIVILØKONOM OG REVISOR


Les alle kommentarene fra leserne her: Arne Hjeltnes vant etter seks år i retten

Monday, November 16, 2009

Skatteetaten ødelegger folks tillit til systemet

Her er nok en sak som viser at Skatteetaten mer eller mindre tilfeldig må ha tauet inn medarbeidere fra gaten. Skatteetaten har fortalt Oskar Martinsson at han har fått alt fra en smell på 10.000 kroner til 5.000. Ingen av delene stemmer.

Her er et utdrag fra telefonsamtaler mellom Martinsson og Skatteetaten:

- Nei, klagen er ikke tatt til følge. Du må betale 3.800 kroner, sier damen i andre enden.

På bordet hjemme lå to innbetalingsblanketter. Martinsson ringte for å høre hva han skulle gjøre.

- Kast dem, sa den første damen.

Martinsson dobbeltsjekket.

- Du må ikke rive dem i stykker, sa den andre.

- Akkurat nå har jeg gitt opp. Det er snart likegyldig for meg om jeg må betaler eller ei. For alt jeg vet, kunne jeg like godt snakket med vaktmesteren hos Skatt Øst, sier Oskar Martinsson.


Les hele saken: Goddag mann, Skatt Øst!

Terroristene hos Skatt Øst

Vi gleder oss stort hver gang noen vinner en skattesak mot Skatt Øst. Etter seks år og to runder i retten, har Arne Hjeltnes vunnet over staten ved Skatt Øst i en skattesak, skriver e24.

Man kan lure på hva slags klientell det er som jobber hos Skatt Øst, om de er komplett udugelige eller om de har sett det som sin oppgave å ta flest mulig skatteytere - som tross alt er de som betaler lønningene deres.

Tidligere har vi skrevet om Hans Norum, som ble skjønnslignet til trygd og uførhet. Vi gadd vite hvor mange andre som også har blitt terrorisert og knekt av Skatt Øst. De fleste har nemlig ikke ressurser til å leie dyre skatteadvokater, slik Arne Hjeltnes gjorde.

- Hadde jeg ikke hatt de ressursene jeg har, hadde jeg ikke hatt mulighet til å kjøre saken frem. Jeg har lagt ut flere hundre tusen kroner i advokatutgifter, og jeg måtte betale inn den omstridte skatten. Det er et problem for mange, sier Hjeltnes.

- Jeg synes ligningsmyndighetene har vært vrange og vanskelige. De hadde en dårlig sak, men trodde sikkert de skulle slå meg på utholdenhet, sier Hjeltnes.

Det vitner om at Skatt Øst ikke bryr seg om rettferdig behandling av mennesker. Skatt Øst ser det åpenbart som sin viktigste oppgave å drive inn mest mulig penger til statskassen - koste hva det koste vil!

Les også advokat Paul Rynning fortelle litt om problemet i det norske skatte- og ligningssystemet: Statens Ofre.