Tuesday, January 25, 2011

I går så jeg en neger i Tallinn i Estonia

Ja, overskriften synes kanskje merkelig, særlig for de som er bosatt på østkanten i Oslo. Norge blir jo som kjent innvadert av nødlidende fra den tredje verden som er helt avhengig av å bli boende i Norge. Sies det.


Da er det vel litt merkelig at disse nødstedte menneskene kun fokuserer på velstående Skandinavia, England og andre velferdsland i Europa?


De fattigere landene i Baltikum, derimot, synes lite interessanne å søke om opphold i for disse menneskene som er så avhengige av hjelp og beskyttelse.


I Estonia forholder det seg slik:


Mellom 2001 og 2008 var det gjennomsnittlige antall asylsøkere om lag 10 mennesker per år, men i 2009 økte antallet til 36. I oktober 2010 var det 26 søknader til behandling.


Defor er ikke overskriften, at jeg så en neger i Tallinn i Estonia, en spøk. Jeg var på et av de største kjøpesenterne i Tallinn i går og der så jeg en neger. Kun en eneste farget person. Dette i sterk kontrast til for eksempel Stovner i Oslo, der man får følelsen av å befinne seg i Asia eller Afrika når man besøker bydelen.


I går kom 50 nye asylsøkere til Norge - i dag kommer 50 flere. Slik det gjør hver eneste dag hele året. Jeg overlater til leseren å fundere over hvorfor de velger Norge og ikke for eksempel Estonia.

Saturday, January 15, 2011

Ap-mafiaen

Jeg surfet på nettet og fant....stoff som er for viktig til å glemmes; for eksempel dette:

Alle de tre hovedaktørene i granskingen av DnB NORs salg av statsobligasjoner kort tid før regjeringens redningspakke, har hatt toppverv for Arbeiderpartiet.

Dagbladet har kartlagt det tette båndet mellom regjeringen og DnB NOR.

Se nettverket rundt statsministeren og DnB NOR-sjefen.

Statsminister Stoltenberg bør sette ned foten

Det er mange på nettet som har kommentert den usmakelige ansettlsen av tidligere redaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen, som ny statssekretær i Fiskeridepartementet. Som flere har skrevet, Amundsen har i alle år smisket og slikket seg til en jobb i maktapparatet.

At en såkalt journalist, som undergraver journalistyrket på denne måten, skal belønnes med en statssekretærstilling, er mildt sagt hårreisende.

Det hevdes endog at jobben i Fiskeridepartementet kun er midlertidig for Amundsen - media skriver at han senere skal begynne å jobbe som statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg.

Vi vet ikke hvem ved statsministerens kontor som fikk den ville ideen, men til sjuene og sist er det Stoltenberg som bestemmer. Stoltenberg bør prise journalisters uavhengighet og vise ryggen til de som undergraver den frie pressen her i landet. Siden ansettelsen av Amundsen neppe lar seg omgjøre, bør i hvert fall Stoltenberg sørge for at Amundsen aldri får satt sine bein på statsministerens kontor. La Amundsen bli sittende bortgjemt på et kontor i Fiskeridepartementet!

Les også: Nærhet gjør nærsynt
av Jens Brun-Pedersen.

Tore Strømøy kan trygt promotere sin kommune

Per Edgar Kokkvold mener Tore Strømøy ikke kan drive nettsted som promoterer kommunen, samtidig som han kaller seg journalist, skriver Journalisten.

Jeg er helt enig med Kokkvold. Men hva med journalister som promoterer politiske partier, for eksempel tidligere redaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen? Og hva med de politiske blekkene, som for eksempel avisen som Amundsen redigerte, nemlig Nordlys?

Til dette usmakelige samrøret opphører, kan Strømøy trygt drive sitt nettsted og promotere sin kommune.

Friday, January 14, 2011

Politikeren Hans Kristian Amundsen skifter beite

Redaktør for avisa Nordlys i Tromsø, Hans Kristian Amundsen, blir ny statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet.

– Nå er jeg heldig som får jobbe med politikk. Prisen er dessverre at jeg må slutte i Nordlys, en avis og jobb jeg er glad i sier den ferske statssekretæren.

Han tror ikke spranget mellom journalistikken og politikken vil bli stor.

– Jeg har tillatt meg å mene mye om samfunnet fra et nordnorsk ståsted i jobben som redaktør. Nå får jeg praktisere det jeg har ment og får være med der beslutningene tas.


Amundsen har helt rett i at spranget mellom det han kaller journalistikk og politikk ikke blir stor. Det Amundsen har bedrevet i Ap-blekka Nordlys kan ikke kalles for journalistikk - tvert om, Amundsen har i alle år vært en skam for journalistikken!

For sin politiske virksomhet i form av vedvarende støtte til den rødgrønne regjeringen belønnes han nå med en jobb som statssekretær. Amundsen forlater Tromsø og en Ap-blekke ribbet for all troverdighet.

Nordlys-redaktør Amundsen går av.

Wednesday, January 12, 2011

Per Valebrokk er en modig mann

Det har i alle år vært en vedtatt sannhet at liberalisten og tidligere statsminister, Margaret Thatcher, kun var en stor ulykke for England, og verden forøvrig. Derfor er det litt av et vågestykke når Per Valebrokk i e24 skriver en artikkel der han sier at Jernladyen savnes
.

11 år med Thatcher var nok for britene, men hun etterlot seg en sunn økonomi med raskt fallende ledighet og lav prisvekst. Det var ikke bare en økonomisk revolusjon, men like mye en mental.

Jernladyen hadde ristet så hardt i britene at de gjenoppdaget verden rundt seg.


Det spørs om ikke Per Valebrokk bør holde seg unna journalistenes øl-buler i de kommende uker. Noen av de hjernevaskede og venstrevridde påvirkningsagentene som jobber i ulike mediehus kunne komme til å kaste øl på ham.

Sosialist-snylterne hater Stein Erik Hagen

Hver gang Stein Erik Hagen omtales i media, blir lesernes kommentarfelt fulle av hatefulle innlegg fra hjernevaskede sosialister. Sosialistsnylterne hater Hagen. De skulle ønske at staten beslagla mer av hans penger og delte dem ut til arbeidssky og kravstore snyltere.

Sosialistenes forakt skal Hagen være stolt og glad for. Det viser kun at han er en glimrende forretningsmann. Hagen har klart å bli en av Norges mest suksessrike forretningmenn uten å smiske med Arbeiderpartiet og LO - slik Røkke og Stordalen har gjort, og fortsatt gjør. LO-mafiaen står nemlig sterkt i dette landet.

Stå på, Stein Erik Hagen - Norge trenger forretningmenn som deg!

Wednesday, January 5, 2011

Fikk noen dårlig samvittighet hos Skatt Øst?

I 15 år har Hans Norum slåss mot en ligning som førte ham til konkurs og uførhet. Nå har han vunnet det første store slaget. Skatt Øst har slettet all gjeld.

Les mer her: Statens Ofre